Tutustumista kanin kanssa


Vaikka kanin ensimmäinen ilta menikin häkissä nyhjöttäessä, seuraavana päivänä se jo vaelsi uteliaasti pitkin keittiötä, jonne olin laittanut heinää tarjolle ja pari laatikkoa piilokoloiksi. Kissan olen pitänyt muutoin poissa keittiöstä, mutta olen antanut sen tulla sylissäni katsomaan kania ja ne ovat pari kertaa haistaneet toisiaan. Kerran kissa tosin pääsi kaverinsa kanssa livahtamaan raolleen jääneestä ovesta keittiöön. Huomatessani tilanteen, Abra oli puolittain häkissä nuuskien paikallaan möllöttävää kania ja Abran kissakaveri tuijotti tapahtumaa häkin sivulta.

Olemme Abrahamin kanssa viettäneet jonkin verran aikaa keittiön lattialla istuen ja kania tuijotellen. Nyt Abra näyttää jollain tapaa sisäistäneen, että pitää antaa kanin itse tulla haistelemaan.

Itseeni ja muihin ihmisiin olen totuttanut kania istumalla lattialla ja syöttämällä sille pieniä paloja omenaa, josta se näyttää pitävän. Tänään ostin persiljaa ja näkkileipää, joista molemmista kani näyttää pitävän. En ole uskaltanut antaa kovin paljon uusia ruokia kerrallaan, vaikka ilmeisesti kani kuitenkin voi syödä ainakin pieniä määriä vähän kaikenlaista. (Vaikka onhan se kiellettyjen asioiden listakin kohtalaisen pitkä.) Kasvattajan mukaan sen vatsa menee kuitenkin herkästi sekaisin, jos ruokavalio muuttuu liian äkisti.

Ai niin... ja kanille on jo vakiintunut lempipapantamispaikka. Sitten kun zooplussan lähetys elikoidenruokaa tulee, kani saa samassa lähetyksessä vessalaatikon. Häkistä tosin varmaan pitää siirtää jotain pois, että se mahtuu sinne mukavasti.

Kommentit