Heiniä ja lihapullia

Lisää eläinkuulumisia. Pahoittelen. Yrittäkää ymmärtää, olen juuri saanut kaksi uutta lemmikkiä omaan asuntoon ja kun poikakaverini on vielä syyskuun kotipaikkakunnalla etelässä, molemmat ovat lokaluuhun asti käytännössä minun (sekä eläimet että asunto). Opiskeluistakaan ei ole vielä niin kiva kirjoittaa, kun on ollut vasta yksi luento ja muutenkin kaikki alkaa kunnolla vasta ensiviikolla. Ja kaverini osaavat itse kirjoittaa elämästään halutessaan, joten en ruodi heidän asioitaan.

Ja nyt Abra alkoi itkeä oven takana, että selvästikin kirjoitan makuuhuoneessa tietokoneella, enkä huomioi pientä kissaa nyt ollenkaan. Joten siis siirryn olohuoneen puolelle kirjoittamaan.

... jotta kissa voi kaikin tavoin yrittää häiritä kirjoittamistani, mutta on ainakin hiljaa... kehräämistä lukuun ottamatta.

Minusta tuntuu, että Abraham alkaa nyt olla vähemmän ruipelon oloinen, kuin mitä se kotona oli. Kotona se ei toisaalta suostunut syömään ollenkaan penturuokia, vain vähän jauhelihaa ja jonkin verran aikuisten kissojen purkkimössöruokaa, jossa ei ole lihaa varmaan nimeksikään. Vertasin sitä pieneen lapseen, joka suostuu syömään vain hampurilaisia. Noh, nyt Abra syö ihan hyvin (koska voin paremmin kontrolloida sen syömisiä) ja ainoa, joka käy syömässä sen ruokia on Ville-veli, jolle varmaan sopii mainiosti sama ruokavalio kuin Abrallekin. Kotona taas Petteri aina söi Abran ruuat ja lihoi entisestään.

Abra siis syö tällä hetkellä pääasiassa tekemiäni raakoja lihapullia ja Latzin penturuokaa. Lihapullat sisältävät naudan- tai broilerinjauhelihaa, kurkkua/kaurahiutaleita, E-vitaminisoitua kalaöljyä, kananmunankeltuaista, jauhettua kananmunankuorta ja tilkan jotain maitotuotetta (esim rahkaa, kermaa tai jogurttia). Sen lisäksi Abraham saa seipuuroa (seitä, kaurahiutaleita&leseitä, maitoa, vettä, kalaöljyä ja ripaus merisuolaa), broilerinsydämiä, lihasuikaleita (sitä lihaa, mikä kulloinkin on sattunut olemaan tarjouksessa) ja kuivanakuina Sanabelle kitteniä sekä Applawsia. Eniten kissa näyttää tykkäävän jauhelihasta ja lihasuikaleista ja vähiten Sanabellen nakuista.

Kani ei ilmeisesti oikein hiffaa heinätelinettä. Ainakin se syö heinää mieluummin kaikkialta muualta kuin sieltä. Otin tänäaamuna häkin siivouksen jälkeen heinätelineen pois ja laitoin heinät helpommin saataville. Tarkoitushan kuitenkin olisi, että kani söisi heinää enemmän kuin sitä vilja-väkirehupellettisekoitusta. Ilmeisesti eilen kani sai liian paljon uusia asioita (näkkäri, pieni leivänpala, basilikanlehti, persilja), sillä yöllä se oli tehnyt löysempiä papanoita. Koska omenat ovat myös lakanneet olemasta ehdotonta herkkua (mutta kelpaavat kuitenkin sapuskaksi), olen laittanut niitä pieniä paloja tavallisen ruuan joukkoon. Porkkana ei näytä kelpaavan enää lainkaan, joten en enää tuputa sitä. Kokeilen sitten uudestaan, jos saan jostain naatillisia porkkanoita.

Kommentit