Itävallassa 2012 - osa 7


Sunnuntai – Dachstein - Krippenstein
Tukikohta: tuttavaperheen koti, St. Marienissa
Kirja luettavana: K.P. Yohannan Taivaallinen mies

Hissimatka ylös
tuntui vatsanpohjassa.
Sunnuntaina kävimme jääluolassa ja ”viidessä sormessa” katselemassa näkymiä. Luolassa oli oikein mukavan viileä ja siellä oli varsin miellyttävää viettää se vajaa tunti jäämuodostumia katsellen, kun ulkona oli päälle kolmisenkymmentä astetta lämpöä. Oikeastaan vähän aikaa sen jälkeen, kun olimme tulleet ulos sieltä, olisi tehnyt mieli mennä takaisin. 


Jäinen... muodostuma...


Matkamme kuitenkin jatkui yhä vaan ylemmäs. Vaikka suurimman osan matkasta teimmekin vaunujen avulla, oli kävelyäkin riittämiin. Jalkani vielä muistuttivat minua siitä, että olivat tehneet töitä eilenkin... ja toissapäivänä... ja sen enempää ne eivät varmaan muistakaan.

Kamerastani alkoi loppua tila ja jouduin aina välillä poistamaan huonompia otoksia, jotta olisin saanut mahtumaan lisää huikaisevia maisemia. Onneksi löysimme illalla sopivan johdon, jonka avulla sain siirrettyä kuvat koneelle ja samalla vapauttaa tilaa kameran muistikortilta.

Kuvien lisäksi, myös eräs toinen matkailijan luonnonvara alkoi loppua, nimittäin puhtaat vaatteet. Vallankin ne vaatteet, jotka kärsivät eniten hikoilusta. Onneksi tuttavaperheemme äiti oli kuitenkin niin ystävällinen, että hän pesi vaatteemme ja nyt meillä on rinkalliset hyväntuoksuisia vaatteita.




Takaisin päästyämme meillä kaikilla oli todella nälkä, mutta onneksi perheen nuorimmainen, joka muuten on kokki, oli valmistanut äitinsä kanssa varsin herkullisen ja riittävän aterian. Ensin tosin hieman pelästyin havaitessani liki kaikkien ruokien olevan valmistettu kalasta tai muista merenelävistä. En onnekseni ole sentään allerginen kalalle, mutta muuten koen useimpia kalaruokia kohtaan varsin voimakkaita antipatioita.

Huoleni oli tosin tällä kertaa täysin turha, sillä ruuat olivat mitä herkullisimpia. Kalan lisäksi tarjolla oli muun muassa friteerattuja vihanneksia, sekä jonkinlaista itävaltalaista erikoisuutta: friteerattuja perunamuussipalleroita manteleiden kanssa. Söimme ja jutustelimmee pitkään, minkä jälkeen kävin vielä uimassa kauniisti valaistussa altaassa.

Aamulla suuntaamme junalla Wieniin, joten pitää nousta aiemmin kuin mitä tänään. Pitää myös pakkailla rinkat, joten lopettelen tältä erää.

Kommentit