Itävallassa 2012 - osa 4


Torstai – Linz
Tukikohta: tuttavaperheen koti, St. Marienissa
Kirja luettavana: Melissa Marr: Ilki ihana

Motellimme aamiaisella mieleeni nousi jälleen yksi kysymys. Miten kroissantit voivatkaan olla niin hyviä? Miksi tuo rasvan ja hiilareiden yhdistelmä maistuu niin taivaalliselta ja läskejä hellivältä? Tuhdin aamupalan aineksena se oli kyllä varsin erinomainen ja keskiviikkonakin meni aamiaisen jälkeen varsin pitkälle päivään, ennenkuin oli nälkä uudestaan. Itse asiassa iltaan. Välissä olimme lähinnä juoneet ja syöneet yhden jäätelön. Sitten seitsemän maissa ihmettelimme, kun ei meinaisi mitään jaksaa tehdä... Jaa-a, miksiköhän..?

Joka tapauksessa pakkasimme tavaramme, postitimme korttimme ja lähdimme junalla Salzburgista, vuorten keskeltä, hieman tasaisammalle maalle Linziin. Matkalla sain luettua matkalukemistooni kuuluvan Torey Haydenin kirjan Lapsi muiden joukossa. Kyllä, tietenkin minulla on kirjoja mukana täälläkin. Ahmin kirjoja vielä enemmän kuin jäätelöä ja sitäkin ahmin enemmän kuin pitäisi.

Kävimme Linzissä varsin suuressa kirkossa ja jonkinlaisessa ”tulevaisuusmuseossa”, jossa saimme muun muassa tutkia silmän liikettä, sekä opimme miten robottihyljettä kuuluu paijata.
Randominformaatio 4: Robottihyljekään ei pidä siitä, että sitä vetää viiksistä.

Koska rinkat selässä oli melko raskasta kävellä, lähdimme melko pian itävaltalaisen tuttavamme mukana St Marieniin. Loppu päivästä kuluikin rattoisasti ystäväperheen kanssa jutustellen ja hyviä ruokia mutustellen.

Kommentit