Nukkumattomuuspäiväkirja

Kello: 00
Olen tässä vaiheessa ollut noin 12 tuntia valveilla. Tunsin lievää väsymystä, mutta ei vielä varsinaisesti nukuttanut. Enhän minä yleensäkään siihen aikaan vielä nukkunut, vallankaan näin lomalla. Pian kuitenkin taas piristyin.

Kello: 02
Sellainen pieni uneliaisuus ja kirjoittamisen takkuaminen, joka vaihtui välillä hyberaktiivisuudeksi. Ei kuitenkaan vielä mitään, mitä ei tavallisena iltanani ilmenisi tähän aikaan. Laitan yöpalaa.

Kello: 03
Ei väsytä ollenkaan. Huomaan hampaitani jomottavan.

Kello: 04
Tässä vaiheessa oikeasti väsytti ja jos olisin mennyt nukkumaan, se olisi luultavasti tapahtunut tässä vaiheessa. Tämä on kuitenkin normaali ”lomanukkumaanmenoaika”, johon se oli vakiintunut luettuani muutaman kerran liian kiinnostavaa kirjaa iltasella.

Kello: 05
Pompin pirteänä pitkin taloa ja teen yöpalaa. Päästin kissan sisälle. Kaverini arvelee hampaiden jomotuksen johtuvan siitä, että kiristelen niitä. Hänelle kuulemma käy niin joskus valvoessa.

Kello: 06
Alkoi ramaista ja olin jo menossa sänkyyn oikaistakseni dataamaan siellä, mutta viime hetkellä tajusin, että siihenhän minä sitten nukahtaisin.

Kello: 07
Ei väsytä. Kuuluu ääniä, kun töihin ja kouluun lähtijät suorittavat aamutoimiaan. En jaksa reagoida, vaan jatkan kaverin kanssa dataamista.

Kello: 08
Tekisi taas mieli mennä nukkumaan. Menen kuitenkin alakertaan syömään jotain, jolloin piristyn. 20 tuntia valveilla.

Kello: 09Nöy problem. Alan lämmittää takkaa, koska huoneessani on kylmä.

Kello: 10Takkapa lämmittää mukavasti... EI! EN NUKU! Vaihdan asentoa, mutta kuitenkin alkaa uudestaan nukuttaa. Uni tuntuu vaanivan kaikkialla. Huimaa vähän.

Kello: 11Lisään puita ja menen syömään keittoa. Kissa makaa tyytyväisenä matolla.

Kello: 12Lisään taas puita. Kun räpäytänkin silmää liian pitkään, huomaan olevani matkalla höyhensaarille. Hereillä pysyminen on työlästä. Kun nousen kävelyni on ihan hoippelehtimista. Tasapaino ei oikein pelaa. Vuorokausi valveilla.

Kello: 13Menen alakertaan, kun äiti soittaa, että minun pitää tehdä jotain valokuville isän koneella. En kuitenkaan pääse koneelle, kun isä tekee sillä jotain. Lasken, montako tuntia minun täytyy vielä valvoa.

Kello: 14Isä pyytää apua yrityksensä nettisivujen kanssa. Se pitää minua aika hyvin hereillä. Keitän teetä.

Kello: 15Palaan takaisin huoneeseeni ja huomaan takan sammuneen. En jaksa sytyttää sitä, vaan menen tekemään koneella roolipelijuttuja. Ei väsytä enää.

Kello: 16Nälkä ja vähän kummallinen olo. Ei kuitenkaan varsinaisesti uneta. Ilman nälkää olisi ihan hyvä fiilis. Hampaiden jomotuskin on asettunut. Olen yrittänyt keskittyä olemaan käyttämättä niitä.

Kello: 19Siinä välissä aika meni aika tavanomaiseen tapaan. Oli vähän turta olo, mutta kaikki sujui. Söin, keskustelin, kävin tervehtimässä naapurin tyttöä, kun olen vähän pidempään Oulussa. Vasta puoli kahdeksan maissa alkoi väsymys tuntua taas.

Kello: 20Saan kohta puolin mennä nukkumaan. Vielä rinkan pakkaamiset ja vähän iltajutustelua.

Kommentit