Uutiskatsaus vol 2

Satunnaisia, kenties kiinnostavia uutisia.

Kaapparin teko kaapattu - Oululehti
Tieteisuskoinen yhteiskunta - Talouselämä
Päivän trolli - Ilta-Sanomat

Päivän linkkivinkki, joka ei liity tapaukseen

Ei mulla muuta. Oon kipee, enkä jaksa tehdä mitään järkevää.

edit//
Päivän blogivinkki, jos toinenkin

Jotka käsittelevät juuri sitä, ympäri internettiä kohuttua blogia, joka "mässäilee ruumiinavauksilla". Eli siis kertoo lääkisopiskelijan näkökulmasta, miltä tuntuu olla mukana obduktiossa ja dissektiossa. Linkkien takana ei siis ole alkuperäinen blogi, mutta sieltä on mahdollista bongata linkki alkuperäisiin kirjoituksiin.

Alkuperäiset blogikirjoitukset itse lukeneena, siinä ei huomatakseni mainittu nimiä, eikä muitakaan tunnistettavia yksityiskohtia vainajista, joten on mahdotonta tietää, ketä siellä on leikelty, joten myöskään kunnianloukkauksesta ei voida tätä opiskelijaa syyttää. Lain kirjaimen mukaan opiskelija ei tosiaan mitään väärää ole tehnyt. Eikä siinä minusta mitään väärää pitäisi ollakaan.

Sen sijaan, minusta on kiinnostavaa, että tästä lääketieteenopiskelijasta käytetään muutamissa artikkeleissa ilmausta "tyttö", mikä on minusta jokseenkin halventava nimitys täysi-ikäisestä naisihmisestä. Asia olisi eri, mikäli sitä käyttäisi tämän tuttavapiiri ja hän olisi itse asian kanssa ok, mutta julkisissa artikkeleissa se ei ole ok.

edit2//
Pedofiileistä ja ennakoivasta hoidosta
Harvinaisen asiallinen artikkeli aiheen aiheuttamiin tunnekuohuihin nähden. Pidän tästä.

Kommentit