Homoseksuaalisuus ja pedofilia perversioina osa 2

Käsittelen siis toista tapaa määritellä perversio ja pohdin sen kautta, ovatko homoseksuaalisuus ja pedofilia sellaisia. Ensimmäinen osa pohdintaa homoseksuaalisuuden ja pedofilian perversioudesta on luettavissa täältä. Syy, miksi rinnastan nämä kaksi toisiinsa löytyy puolestaan täältä.

Toinen tapa määritellä perversio, on "epätarkoituksenmukainen toiminta". Jotta voimme pohtia sitä, mikä on epätarkoituksenmukaista seksuaalisuutta, on meidän ensin pohdittava mikä on seksuaalisuuden tarkoitus.

Mikäli ainoana tarkoituksena seksuaalisuudelle pitää lisääntymistä, se tekee kaikesta ei-lisääntymiseen johtavasta seksuaalisesta toiminnasta perverssiä. Kuten esimerkiksi ehkäisystä, suuseksistä, masturbaatiosta ja lisääntymisiän ylittäneiden ihmisten seksistä. Tällä periaatteella biologisesti samansukupuolisen henkilön kanssa parittelu on perverssiä, mutta lisääntymiskykyisen lapsen kanssa seksin harrastaminen ei ole perverssiä.

Ei kuitenkaan liene mielekästä pitää lisääntymistä seksuaalisen kanssakäymisen ainoana tarkoituksena; ihmiset ja muutamat muut eläinlajit harrastavat sitä siinä määrin mielellään myös silloin kun sen ei ole tarkoitus johtaa lisääntymiseen. Mielihyvä onkin seuraava tarkoitus, jota seksuaalisuus voi palvella. Lähden seuraavassa pohdinnassa liikkeelle siitä olettamuksesta, että mielihyvä olisi seksuaalisen kanssakäymisen tarkoituksena jokaiselle osapuolelle.

Vapaaehtoinen homoseksuaalinen kanssakäyminen varsin todennäköisesti tuottaa mielihyvää ja on oletettavaa, että se tuottaa sitä molemmille osapuolille.

Jos pedofiili toteuttaa seksuaalisuuttaan esimerkiksi masturboimalla se tuottaa pedofiilille mielihyvää. Puolestaan esimerkiksi masturboimisen kieltäminen tai siitä syyllistäminen ovat perverssejä, mikäli mielihyvää pitää seksuaalisuuden tarkoituksena. Seksuaalinen kanssakäyminen lapsen kanssa on hieman kimurantimpi pohdinnan aihe. Kokeeko lapsi mielihyvää seksuaalisen kanssakäymisen seurauksena? Monet pedofiilit kovasti varmaankin haluaisivat uskoa niin, sillä se tekisi seksuaalisesta kanssakäymisestä oikeutetumpaa ja tällä periaatteella vähemmän perverssiä. Seksuaalisen kanssakäymisen on kuitenkin todettu olevan haitallista lapsen seksuaalisuuden kehittymiselle. Vaikka se siis hetkellisesti saattaisikin aiheuttaa mielihyvää, se kuitenkin haittaa mielihyvän kokemista myöhemmin. Tällöin sitä voidaan pitää perverssinä. Samalla periaatteella myös raiskausta voidaan pitää perverssinä.

Seksuaalisuuden tarkoituksena voi pitää myös suhteen lähentämistä. Homoseksuaalisessa suhteessa se ymmärtääkseni toimii samoin kuin heteroseksuaalisessa suhteessakin. Seksuaalinen kanssakäyminen alaikäisen kanssa on hieman monimutkaisempi homma. Vastentahtoinen tai pakotettu seksuaalinen kanssakäyminen ei varmastikaan lähennä suhdetta minkään ikäisenä. Lapsi tai nuori on yleensä aikuista helpompi suostutella tai pakottaa seksiin myös vastoin tämän tahtoa. En tarkasti osaa sanoa, mitä lapsen psyykkeessä tällöin tapahtuu, mutta ehkä jotain kertoo se, että hyväksikäytetyt lapset ovat usein muita ikätovereitaan sulkeutuneempia.

Äkkiseltään en keksinyt muita tarkoituksia seksuaaliselle kanssakäymiselle, vaikka niitäkin on varmasti esitetty. Jos teille tulee jotain mieleen, niin kertokaa. Sitten voidaan pohtia vähän lisää aihetta.


TL;DR:
Se onko homoseksuaalisuus tai pedofilia perverssiä riippuu siitä, mitä pitää seksuaalisen kanssakäymisen tarkoituksena.

Kommentit