Homoseksuaalisuus ja pedofilia: kannattava rinnastus?

Rinnastus joka saa monet näkemään punaista ja joka vaikuttaa olevan äärimmäisen helppo tehdä. Aiempia pohdintojani samoista aiheista voi löytää blogista tägillä seksuaalisuus. Seksuaalisuus käsittää paljon muitakin puolia kuin pelkän seksuaalisen kanssakäymisen. Käsittelen kuitenkin tässä blogitekstisarjassa hyvin suureksi osaksi seksuaalista kanssakäymistä ja muita osa-alueita jotka molemmissa eniten puhututtaa.

Ensiksi minun varmaan pitäisi kertoa, miksi teen tämän rinnastuksen. Sateenkaariyhteisöt suhtautuvat hyvin torjuvasti pedofiliaa kohtaan ja virallinen totuus näyttäisi olevan, että pedofiilit ja homoseksuaalit eivät ole mitenkään rinnastettavissa toisiinsa. Tämänkaltaisen suhtautumisen näkisin olevan seurausta yleisesti tuomitsevasta ilmapiiristä pedofiliaa kohtaan. Homoseksuaalit eivät halua vertautua pedofiileihin, koska se tekisi homoseksuaalisuudesta helpommin vihattavaa.

En missään tapauksessa halua lietsoa vihaa homoseksuaaleja kohtaan. Väljästi tulkittuna olisin itsekin homoseksuaali. En tunne itse minkäänlaista seksuaalista vetoa lapsiin ja ajatus siitä tuntuu suunnilleen yhtä vastenmieliseltä, kuin suurimmalla osalla ihmisistä. Siitä huolimatta pidän näiden kahden vertailua toisiinsa jokseenkin järkevänä. Vastenmielisyyttä jotain kohtaan ei voida perustellusti pitää pohjana lainsäädännölle. Oikeastaan sitä ei pitäisi minusta pitää pohjana edes mielipiteelle. Itse koen esimerkiksi vastenmielisyyttä matojen päälle astumista kohtaan. En silti ole amputoimassa jalkoja kaikilta niin tekeviltä.

Homoseksuaalisuutta ja pedofiliaa on verrattava toisiinsa, koska niitä verrataan jo nyt toisiinsa jokaisella pedofiliaa käsittelevällä palstalla. Vertailu tehdään hyvin usein nopeasti ja erittäin emotionaalisesti. Niiden vertailua ei voida kieltää ja olisi tosiasioiden vääristelyä, jos väittäisi, ettei niitä voi vertailla keskenään. Sen vuoksi niitä olisi vertailtava toisiinsa analyyttisesti ja kiihkottomasti.


Sekä homoseksuaalisuudessa että pedofiliassa on kyse seksuaalisesta kiinnostuksesta, johon ei ihminen kykene itse vaikuttamaan. Se, miten tämä seksuaalinen suuntautuminen syntyy on edelleen jokseenkin mysteeri. On löydetty yhteyttä erinäisten tekijöiden ja pedofiilisen kiinnostuksen kanssa, mutta mikään tekijöistä ei yksistään vaikuttaisi aiheuttavan pedofiliaa. Tämän vuoksi minusta on perusteltua sanoa, että molemmissa kyseessä on seksuaalinen suuntautuminen.

Näkisin rinnastuksen myös sen suhteen hedelmällisenä, että molemmat näistä on - ei edes kovin pitkä aika sitten - luokiteltu sairaudeksi. Sitä en lähde spekuloimaan, onko kyseessä sairaus; minun lääketieteellinen ymmärrykseni ei siihen riitä. Kuitenkin, mikäli kyseessä on sairaus se vaikuttaisi olevan sellaista laatua, jota ei voida parantaa. Joten on opittava elämään sen kanssa, että se on ihmisessä.

Minusta jokaisella ihmisellä on oikeus nauttia omasta seksuaalisuudestaan. Sitä on kuitenkin toteutettava tavalla, joka ei vahingoita muita. Tämän suhteen täysi-ikäisistä minkä hyvänsä sukupuolen edustajista kiinnostuneilla on huomattavasti helpompaa, kuin ihmisillä jotka ovat ensisijaisesti kiinnostuneet alaikäisistä henkilöistä. Heillekin on silti olemassa tapoja nauttia seksuaalisuudestaan, mitä käsittelen myöhemmin tässä sarjassa. Lisäksi käsittelen näiden lainsäädännöllistä puolta ja pohdin ovatko ne perversioita.


TL;DR:
Ne rinnastetaan kuitenkin toisiinsa, joten on hyvä tehdä se edes asiallisesti ja järkiperäisesti.

Kommentit