Kanttarellikastike

Tein eeppisen hyvää kanttarellikastiketta äidin ohjeiden mukaan. Koska olen reilu jätkä, laitan ohjeen tännekin.

Tarjoiluehdotus

Ainekset:

Litra kanttarellejä
tilkka öljyä, voita tai mitä sitten paistamiseen tykkääkin käyttää
1 kokonainen pieni sipuli varsineen
2 rkl jauhoja
1/2 l kermaa
suolaa ja pippuria


Ohje:

Laita sienet kuumalle pannulle rasvan kanssa. Me käytimme pakastettuja kanttarellejä, joita ei ole käsitelty muutoin, kuin puhdistettu roskista sienestysreissun jälkeen. Samalla, kun kanttarellit ovat pannulla, voi pilkkoa valmiiksi sipulin varsineen.

Kun kanttarelleistä tulleet nesteet haihtuneet pannulta, voi laittaa sipulit joukkoon. Kun sipulit on kuulotettu ainekset pannulta siirretään kattilaan ja se levylle, joka ei ole ihan täysillä. Kattilaan laitetaan myös kerma ja seoksen kuumennuttua sekoitetaan jauhot joukkoon. Me käytimme venhäjauhoja, mutta uskoisin, että myös muilla jauhoilla voi saada onnistuneen kastikkeen aikaiseksi.

Kun kastike on saostunut, lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

Vinkki: Vegaaniin versioon voi kokeilla kerman tilalle esimerkiksi mantelimaitoa, jolloin suurustamiseen tarvitaan vähän enemmän jauhoja.

Kommentit