HS uutisoi

Joskus luulin, että Hesari on vakavasti otettava lehti, joka on asiallinen ja suhteellisen luotettava. Sitten aloin lukea sitä.

<  rant-alert >

Mainitakseni muutamia aivopieruja tässä näiltä päiviltä (ja vähän varhaisemmiltakin), opintotukikeskustelu. Kuten Pia Kuosmanen facebookissaan asiaa kommentoi:

"Kiitos erityisesti seuraavista tekemistänne jännistä johtopäätöksistä:1) heikentämällä opintotukea saadaan opiskelijat valmistumaan nopemmin
2) jo kertaalleen keväällä tehdyt heikennykset eivät ole riittäviä, vaan vaaditaan rakenteellista uudistamista
3) hallitus tekee viimeinkin järkeviä päätöksiä ja Paavo Arhinmäki oli ainoa syy, miksi näitä ei aiemmin tehty 
Ensin ei uutisoida opintotukimielenosoitusta, sitten ei anneta palstatilaa opiskelijoiden näkemyksille ja lopulta tehdään ihan omatoimisesti asennekasvatusta pääkirjoitusten ja toimittajien tulkintojen kautta."

Sitten kaikki transihmisyyteen liittyvät artikkelit:

Sukupuolenkorjausta hakevien määrä kasvussa
Muutoin tästä voisi jo melkein antaa pointsit kotiin, mutta ihan lopussa on onnistuttu vielä väläyttämään:
"Naiset katsovat usein saavansa rintojen poistosta ja hormonihoidoista riittävän hyödyn", Mattila kertoo. 
Naiset. SIIS MITÄ VITUN NAISIA TRANSMIEHET MUKA OVAT?

Okei joo, ei ole Hesarin vika, jos asiantuntijana haastateltu Mattila on oikeasti ollut niin urpo, että on mennyt tuollaista laukomaan, mutta jotain rotia voisi siihen laittaa, mitä siltäkin lainaillaan. Samantyylisiä derbbauksia transihmisiä koskevissa jutuissa on ollut ennenkin. On muun muassa annettu ymmärtää, että eunukki olisi transnaisille joku hyväkin ilmaus, pidetty transsukupuolisuutta itsessään sukupuolena, käytetty sukupuolenkorjausleikkausta genitaalileikkauksen synonyyminä, viitattu transmiehiin naisina tai transnaisiin miehinä ja kaikkea sen sellaista.

Mun reaktio tähän saattaa näyttää ylimitoitetulta, mutta transihmisillä on oikeasti vaikeaa jo ilman sitäkin, että mediassa jatkuvasti pelleillään jotain terminologian kanssa. Ja ihan oikeasti, termeillä ON väliä. Vallankin journalismissa.

Kommentit