Etenemistä läskien kanssa

Kesäkuisessa blogimerkinnässäni Rasvakudoksesta ja sukupuolisuudesta olen määritellyt listan asioita, joita aion hiljalleen tehdä läskieni eteen. Niistä nyt tässä ehkä keskeisimmät oli:

1. Tarkkailen mitä syön
Reilu viikko sitten latasin kännykkääni sovelluksen "Fitness friend", joka laskee päivittäiseksi kalorintarpeekseni noin 1600. Sovellukseen voi laittaa kaiken päivän aikana syödyn ja se laskee paljonko kaloreita uupuu päivittäisestä tarpeesta. Lisäksi se jaottelee energian hiilareihin, proteiineihin ja rasvoihin.

Olen toistaiseksi pyrkinyt siihen, että näiden suhde olisi suunnilleen sellainen, että yksi kolmasosa energiasta tulisi kustakin alueesta. 1/3 hiilareista, 1/3 proteiinista ja 1/3 rasvasta. Mitenkään hirvittävän neuroottiseksi en ole tämän vuoksi alkanut, mutta noin suuntaa antavana se vaikuttaa jokseenkin toimivalta.

Keskimäärin syön päivittäin nyt vähemmän, mitä kulutan. Mikäli sovelluksen laskelmat siis pitävät paikkaansa.

2. Juon enemmän
Juon nykyisin noin puolesta litrasta litraan teetä päivässä. Se hillitsee nälkää ja on nestettä. Pelkkää vettä juon edelleen turhan harvoin. Maitoa ja mehua kyllä aika hyvin.

3. Nukun
Olen alkanut nukkua aika lailla sopivasti. Se tosin saattaa olla kyseenalaista, että onko kello 02-10 kaikkein paras aika nukkua, mutta ainakaan en tunne itseäni väsyneeksi. Toistaiseksi tämä lienee ihan ookoo.

4. Enemmän liikuntaa 
Hyvin vähän enemmän on tullut harrastettua tätä. Kuitenkin yritän tehdä edes jotain viitenä päivänä viikossa. Kuten vaikka käydä uimassa tai parin kilometrin lenkillä. Enemmänkin kyllä voisi. Kun kaverilta loppuu kesätyöt, niin voisi aloittaa ehkä sen kanssa uudestaan yhdentoista viikon juoksuohjelman. Olen myös ajatellut, että tänäsyksynä voisi aloittaa jonkun oikean liikuntaharrastuksen.


Syöminen on siis se, mihin olen toistaiseksi kiinnittänyt eniten huomiota. Minusta myös tuntuu, että se on vaikuttanut jotain. Ainakin vyötärö tuntuu vähän kapeammalta kuin ennen. Eikä ole ihan niin turpea olo. Vaakani on kuitenkin rikki, joten painosta en toistaiseksi osaa sanoa mitään. 

Kommentit