Viisuja veisaamaan

Muutamia mainitsemisen arvoisia viisuesityksiä, joihin olen itse kiinnittänyt huomioni:


Tietenkin tämä pitää mainita. Ensimmäisenä. Pitkästä aikaa Suomella on kappale, jota ei oikeasti tarvitse hävetä. Siinä on kaikki, mitä hyvältä viisukappaleelta edellytetään. Ensiksi perusta on kunnossa: tarttuva sävellyt ja sanoitus sekä hyvä lauluja. Sitten tulee asenne. Aivan erityisesti pidän laulussa esiintyvistä jännitteistä kliseiden ja niiden rikkomisen kanssa. Sukupuoliroolit ovat melko mielenkiintoisesti representoitu. Englannin kieli on vähän siinä ja siinä (arvostan omalla kielellä laulamista), mutta olettaisin sen olevan kappaleen kannalta oleellista, että sen sanat ymmärtää. Ehkä en kuitenkaan analysoi tätä puhki tässä.

Pastesin nimen youtubesta. Kuten arvata saattaa ensimmäinen huomionarvoinen seikka on, että laulu on islanniksi, mitä arvostan kovasti. Minusta islanti on vain yksinkertaisesti todella kaunis kieli. Hullukaan sitä opi kirjoittamaan, mutta kaunis kuunnella. Toinen huomionarvoinen seikka on, että siinä on jossain määrin voimakkaasti läsnä Islantia. Kalastus ja viinkingin näköinen laulaja. Nyhveröviikingin tosin, mutta minulle kelpaisi. Toisin kuin monien muiden maiden mieslaulajista tästä ei säteile sellainen flirty-flirt -asenne.

Viinaa ja viiksiä. Kiltitkin näyttää hauskoilta. Arvostan. Sopivan randomia menoa.

Kedvesem. Kukapa sitä sanaa enää unohtamaan tämän jälkeen. Video näyttää olevan tehty jollain ylä-asteen animointikurssilla, mutta minulta pisteitä sukulaiskielen käyttämisestä. Ihan kivan letkeä biisi.


Vuoden kaula-aukko. Ihoa ei näy varsinaisesti liikaa, mutta ehkä hieman väärästä paikasta. Tuhti muija on kyllä oikein kaunis, mutta toisenlainen asuvalinta olisi tainnut olla edustavampi. (Telkkarissa muuten sanotaan, että hän on samanikäinen kuin minä.

Viro - Et uus saaks alguse
Vironkielen käyttö saa minulta taas arvostusta. Todennäköisesti sanoitukset eivät uniikkiuden multihuipentuma ole, mutta minä lähinnä kiinnitän huomiota siihen, miten hyvin ymmärrän sitä paikoitellen.


Joo ei ole ihan Bon Jovia tämä. Lyhyesti tämän ilmaista, että wtf. Ystäväni L varmaan osaisi sanoa mitä hiton äänialaa tämä laulaa. 


Sveitsi - You and me
Duetto, joka oikeasti myös näyttää toimivalta. Ne ainakin kovasti yrittävät laulaa toisilleen, toisin kuin esimerkiksi Georgian esiintyjät.


Lyhyet katkelmat kaikista kappaleista voi kuunnella täältä.

Kommentit