Tilkkutäkki NaNoWriMo


Aloitin NaNoWriMon, eli National Novel Writing Monthin, jonka aikana olisi tarkoitus kirjoittaa 50 tuhatta sanaa sisältävä romaani. Romaanin kielellä tai sisällöllä ei ole väliä, vaan NaNon sivusto laskee ainoastaan sanamäärän. Toisaalta se on hieman epäreilua suomeksi tai jollain muulla pitkäsanaisella kielellä kirjoittavia kohtaan, sillä englanninkielellä tuo sanamäärä täyttyy huomattavasti helpommin kaikkien artikkelien lukeutuessa sanoiksi. Esimerkiksi voi laskea montako englanninkielen sanaa vaaditaan suomenkielen ilmaisuun ”juoksentelisinkohan”. 

Joka tapauksessa kirjoitan NaNoani suomeksi. Onpahan ainakin haastetta. Toisin kuin viimevuonna, tänävuonna ensisijainen tavoitteeni ei ole kirjoittaa yhtenäistä tarinaa, vaan vain ylipääätän kirjoittaa tuo sanamäärä, sillä minulla on paljon erinäisiä asioita kirjoitettavana. Liitän NaNoWrimooni siis jokseenkin kaikki tekstituotokset, joita tämän kuukauden aikana kirjoitan. Tähän sisältyy muun muassa esseet ja blogimerkinnät (kuten tämä tässä). Tämä blogimerkintä on siis samalla NaNoni ensimmäinen ”luku”.

Koska NaNoni siis sisältää paljon erilaisia kirjoituksia, erilaisista aiheista, ilman oikeastaan muuta yhtäläisyyttä kuin että ne ovat tekstejä, olen antanut tämän vuoden NaNolleni nimeksi ”Tilkkutäkki”. Se kuvastanee NaNoni luonnetta.

Kommentit