Puhdistus ja tapaaminen


Päivän blogiviittaus: Nam nam.

Päivän uutinen: Pelataan laivanupotusta!

Kävin tänään katsomassa Puhdistuksen valkokankaalla. Se oli melko... toimiva. Ja ahdistava. Vallankin aluksi. Sitten aivoni tavallaan pääsivät jyvälle siitä, missä mennään ja se ahdisti vähän vähemmän. Aivoni turtuivat elokuvan syöttämään "pahuuteen". Raiskaus siellä, raiskaus täällä, hiiala hiiala hei! Ja kasa ruumiita joukkoon! No en ehkä noin paljon. Se ei ole mikään kiva pikku satunen, vaikka loppu antaakin jotain toivoa. Toisaalta tavallaan kaipaisi jotain epilogia; mitä sitten tapahtui. Mutta toisaalta... kaikki osaavat kuvitellakin sen. Epilogi voisi latistaa tarinan. Tämän tarinan ei jotenkin kuulu päättyä: "Ja sitten he kaikki elivät elämänsä onnellisina loppuun asti." Tarina on pikemminkin kuvaus pyrkimyksestä selviytyä vallitsevissa olosuhteissa, ihmisenä, kaikkine inhimillisine tunteineen. 

Kävin myös tapaamassa ihmistä, joka saattaa ottaa minut työharjoitteluun. Virallisesti tapaamista ei kutsuttu työhaastatteluksi, mutta se se kai käytännössä oli, vaikka yritinkin suhtautua siihen luontevammin (sillä uskoisin sen olevan tarkoituksena, siinä että sitä ei kutsuta työhaastatteluksi). Hakijoita kyseiseen pestiin oli ilmeisesti paljon. Mutta ne eivät kuulemma olleet haastatelleet kaikkia, joten mulla on varmaan suuremmat tsäänssit kuin heillä.

Olisi kiva päästä sinne, sillä luulen, että tästä nimenomaisesta paikasta olisi hyötyä tulevaisuudessa, joko kokemuksena mahdollisesti oman yrityksen tekemiseen joskus hamassa tulevaisuudessa, tai sitten ihan vain muita vastaavia tehtäviä samassa konseptissa tai jossain muussa konseptissa. Lisäksi se vaikutti muutoinkin kiinnostavalta. Niistä näkee, että ne panostavat siihen, että jutut (= kirjat, nettisivut, julisteet, muut sellaiset) näyttävät hyvältä, mikä ilahduttaa suuresti visuaalista ihmistä. Muutoinkin haastattelijani tuntui painottavan yrityksen laatua.

Mutta joo. Ei tässä kai auta kuin pitää peukkuja. Ja mennä nukkuun. On koko päivän väsyttänyt ihan tautisesti. Ehkä olenkin tulossa kipeäksi. Sitä on liikkeellä.  

Kommentit