Paloja pilvilinnoista: opiskeluaineet

Opiskelen pääaineenani kirjallisuutta. Siinä ei ole kerrassaan mitään vikaa ja pidän siitä kovasti. Ongelma kuitenkin on, että tiedonjanoni on kyltymätön ja haluaisin opiskella vähän kaikkea ja haluaisin osata vähän kaikkea. Tässä joitain aineita, mitä haluaisin opiskella ja syitä siihen, miksi en ole jo opiskelemassa niitä.

Arkkitehtuuri
Hain itse asiassa opiskelemaan ja se oli mulla ykkösprioriteettinä ennen kuin pääsin opiskelemaan kirjallisuutta. En kuitenkaan päässyt parilla ensimmäisellä yrittämällä sisään ja tykästyin liikaa kirjallisuuteen. Oon kuitenkin aina tykännyt rakennella kaikkea ja suunnitella asumispaikkoja. Matemaattis-taiteellista lahakkuutta on myös jonkin verran havaittavissa.

Graafinen suunnittelu
Toinen, johon itse asiassa jopa hain, mutta en päässyt. Päätin vähän extempore hakea Lapin yliopistoon opiskelemaan graafista suunnittelua 2011, mutta en päässyt sisään. Piirtely ja asioiden suunnittelu ja visuaaliset jutut ovat aina kiinnostaneet jossain määrin. Asioiden esteettinen ulottuvuus on myös minulle hyvin tärkeä. Olin myös vuoden opiskelemassa tätä kansanopistossa.

Eläinlääketiede
Tämä oli minulla lapsena ykkösvaihtoehtona. Pidän eläimistä ja luultavasti nauttisin opiskelualasta ja työstä eläinten parissa. Yläaste tai lukioaikana se kuitenkin lakkasi kiinnostamasta siinä määrin, että olisin pyrkinyt eläinlääkikseen, joita on Suomessa vain kaksi kappaletta ja joihin on todella vaikea päästä.

Pelisuunnittelu
Se olisi jännää ja minusta hyvin kiinnostava ja potentiaalinen tarinoiden kerrontamuoto. Koen, etten kuitenkaan tunne ihan niin hyvin peliskeneä, että uskaltaisin lähteä tekemään pelejä sinne.

Kustannustoimittaminen
Sitä opetetaan ymmärtääkseni lähinnä kansanopistotasolla. Harkitsin sitä välivuodenviettotapana. Minusta on mukavaa lukea ja osaan mielestäni arvioida ihan hyvin, mikä on hyvää ja mikä paskaa. Toisaalta pitäisi myös osata arvioida sitä, mikä myy. Ehkä vielä lähdenkin tähän.

Näytteleminen
Pidän itseilmaisusta ja tykkään kertoa tarinoita. Luulen, että minusta tulisi ihan kelpo näyttelijä. Voin toisaalta harrastaa sitä vapaa-ajallanikin ja se on toistaiseksi riittänyt minulle. Olisi kyllä ihan mielenkiintoista tietää aiheesta enemmänkin ja ammattimaisemminkin.

Tulevaisuudentutkimus
Se on ihan oikea, valittavissa oleva sivuaine Oulu yliopistossa. Se vain kuulostaa jännältä.

Biologia
On jännää. Vähän on tosin mystisyys ja hohto kadonnut, kun tietää ihmisiä, jotka oikeasti opiskelevat sitä. Siellä joutuu myös tekemään paljon tylsiä asioita ja opettelemaan ulkoa asioita (mikä ei ole suurin vahvuuteni.)

Psykologia & sosiologia & filosofia & kulttuuriantropologia
Ovat jänniä. Ihmisen toiminta on jännää.

Ai niin siis oikeasti opiskelen sivuaineinani viron kieltä ja kulttuuria, elokuvatutkimusta ja viestintää. Maisterivaiheeseen voisin ottaa sivuaineeksi vaikkapa sukupuolentutkimuksen. Ehkä.

Kommentit