Nimipaskaa

Nimilautakunnalta tuli vihdoin postia. Ne ovat käsitelleet hakemukseni etunimenmuutoksesta 24.3., mutta jostain tuntemattomasta syystä viitsivät kertoa tästä minulle vasta nyt. Ensimmäinen nimi, joka on käytännössä vanha nimeni, josta on pudotettu kirjain pois ja kuulostaa omituiselta on heille ihan ookoo, mutta toinen nimeni, joka on luontonimi, ollut käytössä minulla 9-10 vuotta, ei mitenkään kovin omituinen, ihan hyvin suuhun sopiva ja nimeltä kuulostava ei ole ookoo, koska se on joillain käytössä sukunimenä.

Tämähän ei siis estä ihmisiä antamasta lapsilleen nimeksi esimerkiksi Maija, Aila, Markus, Tuomas, Olli, Koivu, Paju, Oras, Tuomi tai Varpu. Tämä käytännössä samaa kategoriaa oleva nimi ei kuitenkaan kelpaa, koska kellään muulla ei nyt satu olemaan sitä käytössä etunimenä, mutta joillain on sukunimenä. (Ei edes hirvittävän monella. Tarkistin.)

Tästä sukunimiydestä huolimatta se olisi mahdollista ottaa käyttöön, mikäli olisin esittänyt sille "tarpeeksi pätevät perusteet". Se, että en identifioidu vanhaan nimeeni ja olen käyttänyt tätä 9-10 vuotta ei siis ole tarpeeksi pätevä peruste.

Olen alle kouluikäisenä ylipuhunut konkreettisesti ihmisen hyppäämään kaivoon. Luulen, että siirrän käsillä olevaa esseededistä hieman ja alan kirjoittaa toisenlaista esseetä. Vittuilevat nyt väärälle muunsukupuoliselle. 


Plus: vituttaa, kun unohdin kännykkäni toiselle puolen kaupunkia.

Kommentit