Kansalaisaloite

Nyt taas yhteiskunnallisempia teemoja. Ja tällä kertaa ilman sarkasmia.


Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista

Suomen nykyinen lainsäädäntö asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan. Vain nainen ja mies voivat avioitua keskenään. Rekisteröidyssä parisuhteessa olevilla pareilla on samat velvollisuudet muttei samoja oikeuksia. Tasa-arvoinen avioliittolaki takaisi jokaiselle oikeuden mennä avioliittoon riippumatta puolison sukupuolesta. Näin kaikki parit olisivat lain edessä yhdenvertaisia.
--
Tällä esityksellä ei ole tarkoitus puuttua uskonnollisten yhdyskuntien avioliittolain 16 §:ssä säädettyyn oikeuteen määrätä kirkollisen vihkimisen ehdoista ja muodosta. Kaikilla vihkimiseen oikeutetuilla uskonnollisilla yhdyskunnilla, evankelis-luterilainen ja ortodoksinen kirkko mukaan lukien, on jatkossakin itsenäinen oikeus päättää, vihkivätkö ne samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon.

Minun mielestäni homoudesta väniseminen on jotenkin todella puuduttavaa, sillä minusta se on jotenkin kovin itsestään selvää. Tämä lakialoite puoltaa kaikkea, mitä minäkin. Voisin kuitenkin ampua aikani kuluksi muutaman vastustavan argumentin:


LUONNOTONTA!
Joo... paitsi että:
1) Ei ole. Luonnossa esiintyy hyvinkin merkittävästi homoseksuaalisuutta. Ja
2) Luonnollisuudella tai luonnottomuudella ei voi perustella mitään moraalista tai yhteiskunnallista. Nekrofiliaakin esiintyy luonnossa. Ja raiskaamista. Ja yhtä sun toista moraalisesti vähintäänkin arveluttavaa.


Eihän niiden mitään lapsia ainakaan tarvitse saada!
Eli siis adoptio-oikeuden eväämisestä. Yksinhuoltaja voi adoptoida tällä hetkellä. Yksi nainen tai mies olisi siis lapselle parempi kuin kaksi? Muutoinkin on tutkittu, että itse asiassa homoparien lapset voivat keskimäärin paremmin kuin heteroparien. Se ei kerro mistään homoparien ylivertaisuudesta, vaan pikemminkin siitä, että heterothan voivat tehdä lapsia ihan kuinka huvittaa, mutta adoptiossa on tarkat kriteerit millaisille vanhempikandidaateille lapsia annetaan.

Kieltäisivät mieluummin lasten hankkimisen kokonaan sellaisilta, joilla ei ole edellytyksiä lapsille "hyvää elämää" suoda. Paitsi että se olisi fasismia. Hups.

Miksi niitten tarvitsee pitää ittestään meteliä?
Koska heillä ei ole oikeuksia? Kuten lakialoitteessa sanotaan: "Rekisteröidyssä parisuhteessa olevilla pareilla on samat velvollisuudet muttei samoja oikeuksia."

Mutta Raamattu!
"Kaikilla vihkimiseen oikeutetuilla uskonnollisilla yhdyskunnilla, evankelis-luterilainen ja ortodoksinen kirkko mukaan lukien, on jatkossakin itsenäinen oikeus päättää, vihkivätkö ne samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon."

Ei koske mua. Allekirjoittakoon, ne joita koskee.
Yhteiskunnalliset asiat koskettavat enemmän ja vähemmän kaikkia. Vähemmistö olisi on hätää kärsimässä, jos enemmistö ajaa vain omia oikeuksiaan.

Ei ole normaalia.
Määrittele normaali. Vai onko normaali se, mitä itse sattuu olemaan? Siinä tapauksessa minun normaalini on lättäjalkainen, rastapäinen, muunsukupuolinen, joka opiskelee yliopistossa ja joka osaa ajatella asioita oman napansa ulkopuolelta. Tietysti normaali on alunperin tarkoittanut tiettyä osaa normaalijakaumasta, mutta minusta olisi kovin absurdia kieltää normaalijakauman kumpaakaan ääripäätä ihan vain "epänormaaliuden" vuoksi. Pitäisikö yli kaksimetristen ihmisten pariutuminen kieltää? Eihän niin pitkäksi kasvaminen sovi normaalijakaumaan...

Voinko vastustaa tätä jossain?
Ihan rauhassa. Vaikka tuossa alla. Yhteiskunnallisia vaikutuksia sillä tosin tuskin tulee tässä blogissa olemaan.

Muokkaus: //

Yhyy, miten voin vaikuttaa?
Koska sanoin, että tässä blogissa se tuskin onnistuu, listaan teille tähän muita tapoja vaikuttaa:

Kansalaisaloite.fi
Avoin ministeriö
Otakantaa.fi

Näin olkaa hyvä.

Toki minusta kommentit ovat myös oikein mukavia ja päivääni piristäviä.


Ja ihan näin btw. Vaikka yleensä minua ei ihan hirvittävästi liikuta paavin tekemiset, niin nyt täytyy sanoa, että jotenkin pidän tästä uudesta paavista.

Kommentit