Excursio Kittilään


”Näin pienituloinen rikastuu: Jos laittaa 500 euroa kuussa pankkitilille, se tekee vuodessa 6000 euroa. Kahden vuoden jälkeen voi jo keskustella sijoitusasunnon ostamisesta. - - Vaikka tapahtuisi mitä pörssiromahduksia, asunto on aina olemassa. Jos olisin pienituloinen, hankkisin sijoitusasunnon, jonka laittaisin vuokralle. Asunto on aina 10-20 vuoden kuluttua arvokkaampi kuin ostohetkellä.”

Surkuhupaisaa tässä on se, että pelkään, että olivat tosissaan.


Sitten niihin viimeviikonlopun tapahtumiin. Perjantai-aamuna, kello kahdeksan lähdin ainejärjestölehtemme Kultistin lukijamatkalle kohti pohjoista. Autossa oli lievästi ilmaistuna tiivis tunnelma, mutta taittuipa se matka niinkin. Koska tarkemman reportaasin voi lukea jonkun muun kirjoittamana tulevasta Kultistista, en jaksa sepustaa kaikkea tähän. Listaan kuitenkin lyhyesti paikat, joissa kävimme:

Kaikki myynnissä” - ravintola, jossa oli tosiaan kaikki, pöydistä ja tuoleista alkaen myynnissä. Kyseessä ei ollut mikään loppuunmyynti, vaan jonkinlaisella kirpputoriperiaatteella toimiva ravintola.

Bar 21: Vohvelibaari, josta sai aika jumalaisen hyvää banaanivohveliasiaa jäätelöllä. Hipsterikuvia tulossa myöhemmin.

Särestöniemi-museo: Jos et tiedä kuka on Särestöniemi (kuten en minäkään tiennyt vielä viikko sitten), suosittelen lämpimästi ottamaan selvää. Kyseessä on mitä kiinnostavin taiteilija. Siis kelle nyt muuten tulisi mieleen laittaa kolme metriä syvä uima-allas kelopuisen rakennuksen yläkertaan? No joo, minulle, mutta siis OIKEASTI.

Bed&Breakfeast Vuohi: Sillä ei varmaan oikeasti ollut edes nimeä, sillä sekä majoitus, vuohi, että ruokatoiminta oli aika pienimuotoista. Pihalla saapujan vastaanotti seinille kuivahtamaan levitetyt vuohentaljat ja muutama koiramaisen utelias vuohi. Seiniä koristaa myös vuohen kallot sarvineen. Sisällä tulee sen sijaan vastaan norjalaista heviä ja turhaa sähkönkulutusta karsiva hämyinen tunnelma. Ruuaksi meille tarjoiltiin vuohenlihamuhennosta, leipää ja vuohenverilettuja. Viereisestä huoneesta kajahtaa äkisti rumpusoolo. Viimeistään siinä vaiheessa alkoi herkempiä hirvittää, kun pöytään iskettiin jäinen vuohenpää.

Mutta ruoka oli kyllä ihan hyvää ja hengissä ja hyvissä voimin sieltäkin päästiin.

En jaksa selostaa loppureissua. Oli kivaa. Ja vähän välillä kylmäkin. Ainakin pohjoisessa Kittilässä lauantaiaamuna mittari näytti - 27 °C. Onneksi oli villavaatetta mukana.

Kommentit

Lähetä kommentti