Satunnaisista sarkasmia

Minun varmaan pitäisi pyytää jo tässä ihan alussa anteeksi ja selittää, että tunnen oloni sarkastiseksi, koska olen nukkunut liian vähän ja senkin ajan nähnyt Catnissille tarkoitettuja painajaisia. Jotenkin tajuan sen, mutta minua ei kiinnostaisi tehdä sitä. Senkään takia, että se kuulostaisi itsessään sarkastiselta ja todennäköisesti joku vetäisi siitäkin herneen nenäänsä. Toisaalta, jos riittävän moni ihminen lukee tämän, ihan varmasti joku vetää jotain jonnekin hengityselimiensä suunnalle tai ainakin trollaa tekevänsä niin, joten voin ihan yhtä hyvin pyytää tässä anteeksikin. Anteeksi poliittisesti epäkorrektit ja sarkastiset kommenttini, joita kirjoitan tähän blogimerkintään. Tarkoitus on viihdyttää, ei loukata, vaikka nauru usein liitetäänkin varjopuoleltaan alistamiseen ja nöyryyttämiseen. [1]

Käsittelen mielelläni lisää syytä väsymykseeni, mutta se ansaitsee minun valvottamisellani ihan oman blogimerkinnän, joten tyydyn tässä toteamaan, että luin viimeyönä Nälkäpeli-trilogian viimeisen osan nimeltään Matkijanärhi.

Pian tulee lunta!
Jo pelkkä otsikko saa minut toteamaan puoliääneen: ”No shit Sherlock”. Ihanko totta? Voisiko ensilumi tänäkin vuonna sataa lokakuun puolessa välissä tai vähän sen jälkeen? Vai menisikö tällä kertaa ihan marraskuun puolelle? Hui kauhea, miten jännittävää ja ennalta-arvaamatonta. Sitten voidaan alkaa uutisoida siitä, miten ”Talvi yllätti autoilijat”. (Ja miksi minun päässäni alkoi soida tämän kertosäe? )


Tunnettu professori mollasi perussuomalaisten naamoja: "Karmean näköisiä"
Per Looks
Kieltämättä suurin osa tästä otannasta ei sovi estetiikan tajuuni. Osaan äänestäjistä voi tietysti tämäntyyppinen esittelykuva vedotakin. Jotkut korostavat kuvien välittävän henkilöiden aitoutta ja persoonaa. Minusta molempia voi tuoda ilmi esteettisesti miellyttävämminkin, vaikka ei missin ulkonäöllä olisikaan varustettu. Jos heidän persoonansa on todella sitä, mitä se minusta tuntuvat viestittävän kuvillaan, se kieltämättä ei houkuttaisi professorin sanoin pyytämään näitä fb-kavereiksi. Ei sillä, että muutenkaan pyytäisin tuntemattomia fb-kavereiksi.

Ei sillä, että kokoomuksen edustajien ”samaan muottiin kaikki” asettelu tai ”vihreiden hymyilkäämme kaikki ylipirteästi” olisi ihmeemmin sympatioitani voittanut puolelleen. Olisiko mitenkään mahdollista koota visuaalisesti miellyttävää ja persoonallista, mutta asiallista kokoelmaa? Ei sillä, että niitä silti äänestäisin, jos ei kannanotot miellytä, mutta ihan vain esimerkiksi siitä, miten tämä osa edustavuudesta pitäisi hoitaa. Poliitikkojen työtä on kuitenkin merkittävältä osalta edustavuus. Kansan edustaminen on poliitikkojen tehtävä. Toisaalta edustaa tarkoituksellisen huolittelemattomalla ”edustus”kuvalla varustettu ehdokas osaa kansasta. Se, miten suurta osaa, nähdään jälleen seuraavissa vaaleissa. Siksi demokratia on olemassa.

Ulkonäkö siis – haluttiin sitä tai ei ja oli se oikein tai ei vaikuttaa kokonaisvaikutelmaan, jonka perusteella äänestäjä valitsee ehdokkaansa. Sama se on tavallisten pulliaisten kanssa. Ihminen muodostaa ensivaikutelmansa kolmessa sekunnissa. Sen vaikutelman muuttamiseen menee huomattavasti kauemmin kuin kolme sekuntia; kauemmin kuin menee kirjoittaa äänestyslipukkeeseen numero. Se on tosiasia, vaikka sen myöntäminen ääneen julkisesti onkin poliittisesti epäkorrektia. Onneksi blogini ei olekaan julkine- eeikun hetkinen!

Tutkimus: Söpöjen eläinkuvien katselusta on hyötyä!
No selittäisi ainakin, miksi niin monet tykkäävät käyttää writtenkitteniä.

Asunnonomistaja: Näin varaudut tulvaan!  
Tai sitten hankit alunalkaenkin asuntosi jostain, missa tulviakseen puolen Suomea pitäisi olla veden alla. Ei niitä taloja suotta mäkien ja harjujen päälle aikoinaan rakenneltu, vaikka järvenrantatontti onkin kovassa huudossa.

Tuore tutkimus: Väkivaltaiset videopelit tekevät nuorista aggressiivisempia
Joojoo ja väkivaltaakaan ei ollut olemassa ennen 1990-lukua. Ei, sillä ei voi olla mitään tekemistä asian kanssa, että jo muutenkin väkivaltaiset nuoret hakeutuvat muita hanakammin väkivaltapelien pariin. Videopelit pitäisi kieltää lailla, kun Breivik:kin kerran niitä pelasi! Niin! Ja kirjat kans, kun sekin luki niitä! Ja Hitlerkin luki! Ja Stalin! Lukeneisuus on selvästi merkki siitä, että ihmisestä tulee ennemmin tai myöhemmin pahuuden ruumiillistuma.

Näin Jessica Alba suosii suomalaista
Omg. Sillä on sininen puhelin! Kysytään lähtiskö se persujen ehdokkaaksi! Todellinen patriootti! Ainakin se varmaan osaisi näyttää edustavalta. Minulla ei tosin ole hajuakaan kuka tämä arvon julkimo on, mutta tämän pienen otannan (=yhden kuvan) perusteella sanosin sen miellyttävän enemmän valtaväestön estetiikan tajua. Mitä siitä, ettei se osaa edes suomea, ei Mannerheimkään osannut. Ja saanut Marskin tapaan koulittu ulkomailla. Tosin enemmänkin edustavana olemiseen, eikä sotataitoihin, mutta eikö se nykyään olekin tärkeämpää? Okei nyt alkaa mennä asiattomaksi. Mun ei pitäis lukea keltaisen lehdistön tuotoksia.

BB: Uusi asukas Petteri laittoi Teijan ruotuun: "Räyhääminen loppu!"
Okei tämän nauratti. En viitsinyt pilata syntynyttä hupaisaa mielikuvaa lukemalla itse juttua. Yleensähän se siis menee niinpäin, että minä puutun Petterin räyhäämiseen ja heitän sen ulos ”talosta”. Vaikka aiempien vuosien BB-uutiset ovat lähinnä kuulostaneet rasittavilta ja olen ignoorannut ne parhaan kykyni mukaan, nyt olen ihan omaksi viihdytyksekseni lueskellut otsikoita kaimani edesottamuksista ystävieni kaimojen kanssa. Tämä ylläoleva on kyllä tähän mennessä paras. En mä silti yhtään täyttä minuuttia kestäisi edelleenkään itse ohjelmaa katsoa.

Kommentit