Paloja pilvilinnoista: osaaminen

Tiedättekö, mitä olisin aina halunnut osata, mutta en ole koskaan uskaltanut, kehdannut, pystynyt tai ole ollut aikaa tahi rahaa opetella? Tässä on siis realistisia asioita, joita joku voisi oikeasti osata. Haaveilemani fantasia-taidot tulee joskus erikseen.


Ampuminen
Musta olis vaan kivaa osata. Tuskin teen taidolla ikinä mitään, mutta olisi ihan kivaa osata. Se tietysti toisi myös mukavan lisän kirjoittamiseen, kun oikeasti olisi jotain käsitystä siitä, miten se oikeasti tapahtuu. Mut en hirveesti tykkää aseista noin muuten. Niihin liittyy kaikkea pelottavaa nippelitietoa.

Jousella ampuminen
Sama, kuin edellinen. Oon yrittänyt kerran ja se ei oikein ottanut onnistuakseen. Ei riitä oikeen haba jousen jännittämiseen.

Miekkailu
Vähän samaa sarjaa kaikkien edellisten kanssa, mutta ei ihan yhtä voimakkaasti. Paitsi, että siihenkin liittyy kummallista nippelitietoa ja sanastoa, joka pitäisi sitten opetella.

Taulujen maalaaminen
Mulla olis jopa välineitä, mutta ei aikaa opetella tekemään niillä mitään siedettävää. 

Pelien pelaaminen ja tekeminen
Musta tulis varmaan ihan hyvä pelaaja ja pelien suunnittelija. Mut mulla ei tällä hetkellä oo aikaa syventyä aiheeseen riittävästi.

Laulaminen
Vois sitä joskus tieten opetella laulamaan siedettävästi. Ainakin se on taito, joka olisi kiva osata. 

Sanoittaminen
Olis ehkä myös kivaa joskus sanoittaa joku biisi. 

Soittaminen
Lisäksi musta olisi kiva osata soittaa didgeridoota ja kongorumpuja. Valitettavasti ensimmäisen harjoittamiseen tarvitsee ilmeisesti peniksen, syystä tai toisesta.

Kielet
Musta ois kiva osata oikeasti kieliä hyvin. Sen lisäksi, että olisi kiva osata vielä paremmin nykyisiä kieliä, olisi jännää osata myös: saamea, latinaa, kiinaa, japania, saksaa, venäjää, arabiaa, hebreaa, islantia ja grönlantia.

Molempikätisyys
olisi sangen kätevää, etten sanoisi.

Ratsastus
Ihan noin taitonakin olisi ihan kiva.

Selviäminen luonnossa
Ei sitä koskaan tiedä, vaikka sille taidolle tulisi tarvetta. Lisäksi se tuo oman lisänsä kirjoittamiseen.

Nylkeä ja parkita nahkaa
Liittyen edelliseen.

Puhua vatsasta
Just for fun. Oon joskus yrittänyt opetellakin, mutta se jäi kesken.

Muistaa
Sillein, ettei aina tarvitsisi kalenteria ja kaikkea olisi pakko kirjoittaa ylös, jotta olisi edes pieni mahdollisuus, että omat menonsa joskus muistaakin.

Näyttää fotogeeniseltä
Olis ihan kiva osata. Onneks edes mun kissa osaa.

Käyttää vanhempien mikroa
Se olisi hyödyllinen taito myös. Siinä on kuitenkin liikaa nappeja, enkä ole jaksanut perehtyä sen sielunelämään.

Sitten vielä tietysti haluaisin osata kaikkea tällä hetkellä osaamaani vielä paremmin. Kuten viroa, englantia, ruotsia, kirjoittaa, piirtää, koodata, opiskella...

Kommentit

  1. Voi, tällä listalla on monia survivalisti taitoja (kuten pärjätä luonnossa), joita minäkin haluaisin osata.

    Jousella osaan ampua kohtalaisesti (sis. klassisella suolijousella, että modernilla, synteettisellä taljajousella), mutta tuskin saisin riistaa tai edes hypoteettisia zombeja kaatumaan voimillani.

    Olen opetellut myös miekkailun (floretti) alkeet. Sain tosin kypärästä paniikkihäiriön ja meinasin pyörtyä ekalla kerralla. Historiallista miekkailua olisi ihanaa harrastaa. Pari tuttua arkeologia on täällä Oulussa niissä piireissä.

    Olin lapsena (ylläri pylläri, todella persoonallista) heppatyttö, mutta olen ratsastanut vain noin kymmenen kertaa. Olisi ihanaa osata ratsastaa oikeasti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti