Paloja pilvilinnoista: harrastukset

Tiedättekö, mitä olisin aina halunnut harrastaa, mutta en ole koskaan uskaltanut, kehdannut, pystynyt tai ole ollut aikaa tahi rahaa?

Oikea vastaus on: Vaikka mitä. 

Istu alas, ja ihastele pitkää listaa ja armotonta vinetystäni. Ne eivät ole missään muussa järjestyksessä, kuin omassa assosiaatiojärjestyksessäni.


Kamppailulajit
Olen halunnut harrastaa itsepuolustus- tai kamppailulajeja. Viimesyksynä aloitin viimein defendon ja tänäkeväänä olen menossa itsepuolustuskurssille. Nyrkkeily on myös vähän kiinnostanut jollain tasolla. Selityksiä, miksen ole alkanut aiemmin: Kunto on niin paska, että hävettää itseäkin, pienellä paikkakunnalla ei mahdollisuuksia ja klassikko "tässä nyt on niin paljon kaikkea".

Sukeltaminen
Tykkään uimisesta ja tykkään sukeltamisesta. Kalat ja vedenalaiset asiat on jänniä. 

Surffaaminen
No olisihan se päheetä. Paitsi, että mulla ei ikinä riitä motoriikka siihen ja haiden seura ei hirvittävästi innostaisi. Sukeltaessa niitä voisi katsella ihan mielelläänkin, mutta lautailijat valitettavasti näyttää liikaa niiden sapuskalta.

Lautailu / laskettelu
Sama kuin edellinen miinus hait ja plus korkeanpaikankammo. 

Laskuvarjohyppy
Kun sekorkeanpaikankammo tuli kerran puheeksi. Siihen nähden on ehkä vähän hassua, että moniin näihin liittyy jollain tavalla korkealla oleminen. En kyl tiiä, olisiko mulla oikeasti munaa hypätä. Ja jos hyppäisinkin, niin varmaan panikoisin ja vetäisin tyyliin saman tien laskuvarjon auki ja joutuisin odottelemaan tunteja laskeutumista.

Kiipeily
En mä ehkä ihan vuorta lähtisi valloittamaan, mutta kalliokiipeily voisi olla ihan jännää. 

Parkour
En muutenkaan tykkää, että mulle sanotaan, mistä saa kulkea. Ja se on päheän näköistä. Ja Assansins Creed. Ja kiipeily on kivaa. Mutta ei hele mulla on paska kunto ja korkeanpaikankammo. Ja kammo tehdä oikeastaan yhtään mitään, missä motoriikan pettäminen aiheuttaa instant kipua.

Koskenlasku
Oon elänyt 20 vuotta elämästäni kosken kupeessa ja aina, kun koskessa on riittävästi vettä haaveilen, että laskisin siitä alas kumiveneellä. Sitten muistan, miten helvetin kylmää se on juuri siihen aikaan vuodesta (syys- tai kevättulvat).

Partio / vapaapalokunta
Olisin vallankin lapsena ollut hyvinkin kiinnostunut näistä, mutta en koskaan tainnut avata suutani. Plus asuttiin metsässä. Parikymppisenä on jotenkin derb aloittaa jotain partiota. Vapista vois ehkä harkita, jos olisi aikaa.

Metsästys
Ainakin kaikki muuhun kuin itse ampumiseen liittyvä (koirien kanssa puuhastelu, metsässä rämpiminen jne). Siis joo, haluaisin osata ampua, mut ampuisin mieluummin vaan tauluja. Niihin ei satu, eikä ne jää kitumaan, jos failaan.

Vesi/rauniopelastus
Ois varmaan, kivaa puuhastelua koiran kanssa, mutta ei ole mahdollista ottaa koiraa toistaiseksi.

Ratsastus (ilman satulaa)
Olisin lapsesta saakka ollut kiinnostunut ratsastamaan hevosilla, ja jostain syystä (ehkäpä Ronja Ryövärintyttären vaikutuksesta) vielä erityisesti ratsastaa ilman satulaa. Eläimistä olen aina pitänyt kovasti, mutta ratsastus on varsin kallis harrastus ja jotenkin ei innostanut identifioitua "heppatytöksi".

Eläinten sijaiskotitoiminta
Valitettavasti ei vaan oikein ole tilaa ja asuinkumppanini ei varmaan hirveästi allergiansa kanssa arvostaisi.

Cosplay
Se olisi hauskaa. Paitsi, että olen perfektionisti, enkä hirveän hyvä kaveri ompelutarvikkeiden kanssa.

Anime / manga
Jälkimmäisen lukemisessa on tähän asti meinannut nyrjähtää aivot, kun ne eivät taivu lukemaan oikeaan suuntaan. Molemmissa esteenä on yksi suuri tekijä: aika.

Sarjakuvan piirtäminen
Sitä varten pitäisi osata piirtää. Ja olla joku tyyli. Ja olla aikaa. (Ja olla aikaa opetella piirtämään.)

Sisustaminen
Musta on kivaa tehdä asioista kauniimpia. Mutta kukkaro ei oikein anna myöten. 




Haluaisin siis osata kaiken, tietää kaikesta kaiken ja ehtiä vielä tekemäänkin kaikkea. Olis ihan kivaa olla joku haltia, joka elää satoja vuosia ja ehtisi harrastaa kaikkea ja tulla vielä hyväksikin tsiljoonassa eri asiassa. Mutta kun oon vain pieni ihminen, enkä minä ehdi. Nyyh.

Kommentit