Pyörävarusteista haaveilua

Kävin tänäsyksynä korjauttamassa polkupyöräni vaihteet. Ensimmäisten pakkasten tullen ne lakkasivat taas toimimasta. Siinä mielessä olen kuitenkin viimetalvea onnekkaammassa asemassa, että vaihteet jumiutuivat seiskalle eivätkä ykköselle. Elättelen toiveita, että kevään tullessa vaihteet heräisivät tällä kertaa henkiin.

Vaihteiden lisäksi pyörästä pitäisi korjauttaa myös käsijarrut. Tällä hetkellä käsijarruni ovat lähinnä hidastimet (ja siinäkin varsin tehottomat sellaiset). Lisäksi myös kello ja ajovalo olisivat kivat. Vanteiden heijastimistakaan ei varmaan olisi haittaa.

Näiden lisäksi haaveilen sellaisesta superhienosta ja erittäin tarpeellisesta lisäosasta kuin peräkärry. Aina välillä näkee ihmisiä kuljettamassa lapsiaan, koiriaan ja milloin mitäkin polkupyörän peräkärryssä ja minä oikesti haluan samanlaisen. Sillä olisi huomattavasti kätevämpää kuskata bussikammoista kissaa eläinlääkärissä ja hakea postipaketteja kauemmas muuttaneesta lähipostista.

Sellaiset ylellisyydet pyörässäni sentään on kuin tarakka ja toimivat jalkajarrut. Lisäksi minulla olisi siihen myös talvirenkaat, kun saan aikaiseksi vaihdattaa ne. Onneksi on pyöräilykypärä, tekee vähemmän vahinkoa jos luikastelee kesärenkailla.

Yllättäen huomaan, että minustahan on tullut ihan kelpo oululainen.

Kommentit