Kropan vaikutteita

Miten defendo ja yleinen oman terveyden tarkkailu on tähän mennessä tuottanut? Kesällä ja keväällä painoni oli suunnilleen lukemissa 85, pituutta on 170 senttiä, joten ylipainon puolellehan tuo menee selkeästi ainakin kymmenellä kilolla. Minun pituisellani normaalipainon raja menee jossain 72 kilogramman tietämillä. Se onkin minun tavoitteeni. Jos paino putoaa vielä siitä, en sitäkään varsinaisesti pistä pahakseni, mutta olen päättänyt, että alle 65 kilon en sitä päästä. Eli tavoitteeni olisi, että painoni pysyisi välillä 65-72.

En ole varmaan sitten kolmivuotiaan ollut varsinaisesti hoikka, vaan aina normaalipainon ylärajalla / lievästi ylipainoisena. Tuntuisi siis minulle jotenkin luonnottomalta painaa jotain 60 kiloa, vaikka sekin taitaisi olla vielä normaalipainon sisällä.

En halua olla lyllerö, mutta en myöskään hento tai siro. Täysin yliampuvat lihaksetkaan eivät innosta. Jäntevä olisi ehkä se kaikkein eniten toivomani adjektiivi kehoani kuvaamaan. Jäntevä, ketterä, kestävä, riittävän voimakas. Sitä minä haluaisin olla. Tällä hetkellä koen olevani lähinnä kömpelö, heikko, astmaattinen lyllerö (jolla on turvatyynyt rintakehässä).

Mitä tähän mennessä on siis asialle tapahtunut? Pelkällä ruokavalion tarkkailulla ja liikunnan pienellä lisäämisellä painoni putosi kolmisen kiloa muutaman viikon aikana. Yksin niistä tuli takaisin ennen defendon alkua.

Tällä hetkellä käyn kaksi kertaa viikossa defendossa pyörällä ja ehtimisen ja jaksamisen mukaan käyn viikoittain lenkillä tai uimassa. Tarkoituksena olisi vielä lisätä tätä viimeisintä ja ottaa kuntosali mukaan. Lisäksi korjautin pyöräni ja olen alkanut kulkea bussin sijaan pyörällä joka paikkaan. Rullaluistelu on jäänyt, kun kävelykadut ovat aina märkiä ja täynnä lehtiä. Ruokavaliotani en enää tarkkaile kovin tarkasti, mutta pyrin pitämään siinäkin jonkinlaisen kurin (= en syö joka päivä jäätelöä ja naposteluun olen ottanut porkkanan).

Tällä nimenomaisella hetkellä vaaka väittää painoni olevan 80,5 kiloa. Aamupaino saattaa mennä jo tuon 80 alle. Aiemmin ostamani rekkishousut menevät aiempaa helpommin päälle, mutta eivät ole päällä juuri yhtään sen mukavammat. Mustelmia tulee ja menee jonkun verran, mutta näyttäisi siltä, että vammani ovat kurssillamme lievimmästä päästä. Yläkropan lihakset ovat usein tiistaisin ja torstaisin kipeät. Lisäksi minusta tuntuu, että ruumiinlämpöni on noussut, tai ainakin pintaverenkiertoni parantunut. Sekin lienee ihan toivottavaa. On harvemmin kylmä kuin kavereillani.

muok// 9.10
Aamupaino 78,2 kg.

Kommentit