Hei naiset

Tää blogipostaus on nyt teille, naiset. Yleensä olen käyttänyt naistenpäiväni joko ignooratakseni sen parhaani mukaan tai valittaakseni omista hankaluuksistani suhteessa siihen. Haluaisin nyt ottaa erilaisen lähestymistavan. Haluaisin kertoa teille, miksi arvostan naisia. Jos mistä tahansa syystä et halua kuulla kiitosta ja ylistystä naiseudestasi, tämä blogipostaus ei ole juuri sinulle. Lue jotain muuta.

Tiedän, että on vaarallista puhua naisista ja naiseudesta yhtenä ryhmänä, koska olette kaikki hyvin erilaisia keskenänne ja tiedätte sen paremmin kuin hyvin. Joka tapauksessa...


Wikipedia sanoo, että tyypillisimmin naisellisina nähtyihin piirteisiin kuuluu lempeys, empatia, sensitiivisyys, huolehtivuus, herttaisuus, myötätunto, suvaitsevaisuus, hoivavuus, kunnioittavuus ja halu saada huolenpitoa. Ne ovat kaikki arvokkaita asioita, joilla on oma tärkeä paikkansa maailmassa.

Listalta puuttuu kuitenkin ainakin yksi tärkeä ominaisuus, jonka ainakin itse liitän vahvasti naisiin: sitkeys. Naiset joutuvat miehiä useammin elämään kroonisen kivun kanssa. Kroonista kipua alihoidetaan terveydenhuollossa ja kaiken kukkuraksi estrogeeni vielä heikentää kivunsietokykyä. Siitä huolimatta naiset ovat maailman sivun eläneet kipujensa kanssa ja synnyttäneet maailmaan lisää lapsia.

Arvostan äitejä. Raskaus, synnytys ja uuden ihmisen tuottaminen ja kasvattaminen maailmaan ei ole ihan pikkujuttu.

Arvostan lapsettomia naisia. Teidän panoksenne maailmaan on erilainen. Ehkä autatte kodittomia kissoja. Ehkä panostatte uraan. Ehkä elvytätte vähemmistökieltä. Myötäelän kanssanne, jotka ette ole valinneet osaanne lapsettomina. Tiedän, ettei osanne ole helppo. En jaa nyt neuvoja, olette jo kuulleet ne kaikki. Arvostan teitä, jotka olette itse nähneet lapsettomuuden parhaaksi ja valinneet sen. Kasvattakoon he lapset, jotka kokevat siihen kutsumusta.

Arvostan transnaisia. Olette joutuneet käymään tavallista pidemmän tien naiseutenne kanssa. Yhteiskunnallinen asemanne ei ole ollut aina helppo, mutta te olette selvinneet. Hyvä niin, sillä teillä on maailmalle paljon annettavaa. Ja maailmalla teille.

Arvostan teitä, jotka teette raskaita ja huonosti palkattuja töitä. Valtaosa muun muassa siivoajista, sairaanhoitajista ja lastenhoitajista on naisia. Ilman teitä yhteiskunta toimisi erittäin paljon huonommin.

Arvostan teitä, jotka toteutatte naiseuttanne juuri teille oikealla tavalla - vaikka välillä koko maailma tuntuisi vastustavan. Olette rohkeita ja upeita naisia.

Olen iloinen naisista ystävinäni, työkavereinani ja perheenjäseninäni. Olette kaikki antaneet elämääni jotain arvokasta.


Kiitos kaikesta, naiset.

Kommentit