Turhaa vero rahojen tuhlausta

Ylpeenä se sanoo että opiskelee kirjallisuutta. Ihan järjetöntä! Eihän sellasella alalla ees tee yhtää mitää! Mitä joku kirjojen tutkiminen hyödyttää ketää? Kaikkihan osaa lukea nykyää Suomessa! Ainakin kun selvää Suomen kieltä kirjoitetaan. Tutkisivat ny edes jotai hyödyllistä... niinku vaikka bakteereja ja kehittäisivät lääkkeen syöpään tai jotain. Ei siihen kirjojenlukemisee kuitenkaa erillisiä huimanistipellejä tarvita. Jotku kirjat on kyl niin vaikeita, ettei niitä tajua kukaan normaali ihminen, mutta ei niidenkään tulkitseminen maailmaa paranna. Olisi muutenkin parempi vaan, jos taiteesta tajuaisi jotain, eikä se olisi semmosta... kummallista ja ärsyttävää.

Mutta mitä semmosetki ”kirjallisuuden opiskelijat” sitte joskus kymmeniä vuosia opiskeltuaan tekee työkseen? Kirjallisuuden tutkijaksi se sano että haluaa. Miten ihmeessä kukaa voi sillä elättää itteensä, ihmettelen vaan. Vaikka eihän se mitään ihme ole: yhteis kunta kai senki sitte elättää. Toisten selkä nahasta otetaa näitten humanistien palkka. Ei ole mikään mysteeri se että miksi Suomessa kerätään niin paljon veroja... noille miljoona vuotta opiskelleille humanistipelleillehän ne kärrätään sitten. Saisivat lopettaa vallan sen opinto tuenmaksun, nii kummasti alkais ihmiset valmistua nopeempaa! Tai ainakin alkaisivat hankkia jotain järkeviä ammatteja.

Emmä kyllä kovin paljon jaksanut siltä kysellä, kun se alko käyttään niin ihmeellisiä sanoja. Hemmetin hienoperseet voi edes tavallisista asioista puhua tavallisesti! Ja muutenki baarin telkkarista tuli just Big Brother. Emmä sitä siis sillee seuraa, joskus silloin tällöin katselen. Iha vaa ku se on nii tyhmä sarja ja ne ihmiset on nii tyhmiä.


-----

Inspiraationa tähän pläjäykseen toimii Satiiri kirjallisuudessa - kurssini.

Kommentit