Aivan kuin Liksom

No niin. Sain toissapäivänä esseetä kirjoitettua sivun ja jostain syystä valvoin kolmeen asti keskustellen kaverini kanssa kirjallisuuttakin sivuavista aiheista. Lingvistiikkaa ja kyläjuoppojakin tuli käsiteltyä. Esseetä pitäisi tuottaa vielä ainakin neljä sivua, eikä asiaa auta, että jostain syystä assosioin nyt burkapukuiset tyypit mörköön. Niin siis esseeseeni liittyy tämä.

Eilisen puolella sain sitä jatkettua toisen mokoman. Nyt keskityn pohtimaan, voinko oikeasti sanoa esseessäni raiskauksesta: ”Kieltämättä tämän kaltaisia toimintoja on mukavampi harrastaa lämmitetyssä huoneessa, sängyssä, katto pään päällä”. Poliittinen korrektius, mitä se on? Jotain syötävää?

No toisaalta, Liksom, jonka töitä käsiteltiin luennolla, jota käsittelen esseessäni, käyttää töissään varsin poliittisesti epäkorrekteja aiheita. Tiedeyhteisö (eikä vallankaan kirjallisuus) ei noudata samoja sääntöjä politiikan kanssa. Olemme käsitelleet paljon poliittisesti epäkorrekteiksi luokiteltavia aiheita, kuten sitä miten taiteilijat ovat trollanneet meitä alastomuudella halki vuosisatojen ja mitä konventioita homopornossa toteutetaan. Jostain syystä myös vammaisten eutanasiaa olemme sivunneet jossain aiheessa.

Kommentit