Hopspops

HOPSia, eli henkilökohtaista opintosuunnitelmaa tuli pohdittua viime viikolla. Olen siis miettinyt, että ottaisin pääaineeni kirjallisuuden rinnalle pitkäksi sivuaineeksi graafisen suunnittelun ja lyhyeksi sivuaineeksi suomen kielen. Useimpien mielestä tuo graafinen suunnittelu on jotenkin todella kummallinen kirjallisuuden rinnalle. Omaopettajani sen sijaan suorastaan riemastui graafisesta suunnittelusta. 'Loistavaa', 'fantastinen kombinaatio' ja 'lisää tällaisia' tuli kuultua useammin kuin kerran. Sen sijaan suomen kieli, jota monet pitävät suorastaan itsestään selvänä sivuaineena ja täysin loogisena kirjallisuuteen yhdistettynä sai osakseen hölmistyneen ilmeen omaopettajaltani ja kysymyksen, jonka voisi tiivistää näin: ”Hö... miksi ihmeessä?”

Selitin sitten, että vaikken itseäni opettajana vakituisesti näekään, niin se voi silti olla ihan järkevä valinta, jos aikoo tehdä vaikka rahan takia sijaisuuksia ja muuta sellaista. Yhtä kaikki, se ei ilmeisesti ollut yhtä innostavaa.

Olen miettinyt nyt myös vironkieltä, viestintää tai elämänkatsomustietoa sivuaineiksi. Yleinen teologiakin olisi muutoin, mutta se on saatavana vain maksullisena avoimen yliopiston kautta.

Olen huomannut myös, että kalenterini... no, olisi vähättelevää sanoa täynnä. Ensisiikonloppu on triplabuukattu täyteen. On roolipelitapahtumaa, rokokkootupareita, komiikkatapahtumaa ja kotonakin vissiin voisi käydä.

Kommentit