Leikkauksen jälkeen

Miltä nyt tuntuu? No eritelläänpä. On helpompi hengittää. Rintakehän muoto tuntuu oikealta. Ei sitä oikein muuten voi kuvailla. Siitä huolimatta, että leikkaushaavat ovat vielä tuoreet, enkä oikeasti saa edes nostaa mitään hirveän raskasta seuraavaan kuukauteen, musta tuntuu jollain tapaa vahvemmalta. Vähemmän haavoittuvaiselta. Siitäkin huolimatta, että fyysisesti mussa on ihan riittämiin paranneltavia haavoja. On leikkausarvet rintakehässä ja arvet dreeniletkuista kainaloissa. Vaikka oonkin toipilas, olo on silti eheä.

Rintakehässäni on on kämmenenlevyinen raita, missä on puutteellinen tuntoaisti. Se tuntee jonkin verran painetta, mutta siitä tuntuu puuttuvan jonkinlainen hienojakoisempi tuntuma. Se on ehkä vain hyvä asia tässä vaiheessa, sillä siitä puuttuu myös kipuhermot, jonka vuoksi leikkaushaavat eivät satu. Siitäkään huolimatta, että lakkasin kaksi vuorokautta sitten syömästä kipulääkkeitä, mulla ei ole kipuja. Sattuu ainoastaan joissain liikkeissä tai jos varaan liikaa painoa käsille. Leikkaushaava tuntuu vähän lämpöiseltä, kun sitä koskee kädellä, mutta mulla ei ole kuumetta. 

Sain tänään dreenit, eli kudosnestettä poistavat letkut irti kyljistäni, mikä tekee myös jollain tapaa terveemmän olon. Ainakaan en tunne enää oloani niin paljon käveleväksi body horror -showksi. Se oli yllättävän nopea toimitus, vaikka mulla ei ollut edes aikaa varattuna. Puoli tuntia siitä, kun kävelin terveyskeskukseen sisälle dreeneineni, kävelin sieltä pihalle ilman letkuja. Siitäkin huolimatta, että ensimmäinen sairaanhoitaja ei ollut uskaltanut vetää dreeniä ulos niin kovaa kuin oli tarpeen ja hänen täytyi pyytää kokeneempaa hoitajaa avuksi. (Mahtavaa oli myös se, että sairaanhoitajalla käynti ei maksa mitään.)

Sain eilen myös vatsan toimimaan. Nyt sitten pierettää ja pitää käydä useammin vessassa, kuin olen tottunut. Se myös vähensi turvotusta vatsan alueella ja aloin näyttää vähän vähemmän epämuotoiselta. Vähän kyllä pitäis noita vatsalihaksia treenata, että ne olis lähempänä samaa sarjaa ton rintakehän kanssa :D 

Melkein koko ajan vähän väsyttää. Se luultavasti johtuu siitä, että olen joutunut dreenien ja leikkaushaavojen takia nukkumaan itselleni epätyypillisesti koko yön samassa asennossa selällään. Yleensä pyörin ja kierin ja nukun suurimman osan ajasta jossain oudoissa asennoissa kyljelläni tai mahallani.

Kokonaisuutena sanoisin kuitenkin, että menee oikein hyvin. Nyt voisi sitten alkaa taas katsella noita työjuttuja, jotka olen jättänyt suosiolla rästiin leikkauksen vuoksi.

Kommentit