Oli jo aikakin

Lakialoite tosiaan meni läpi. Vielä ei silti ole virallisesti tätä "taistelua" voitettu, vaikka todennäköisesti myöhemmin suoritettava äänestys itse laista noudattaakin luultavasti samaa linjaa. Täydellistä tasa-arvoa ei ole silti vielä silloinkaan saavutettu, mainittakoon nyt vaikka esimerkkinä transsukupuolisten lisääntymiskyvyttömyysvaatimus, eli ns. pakkosterilisaatio. Translakiuudistus vaikuttaisi olevan tällä hetkellä jäissä.

Juhlistin kuitenkin tätä erävoittoa varovasti syömällä kipon tofujäätelöä ja muutaman taatelin. Viljoihin ja maitotuotteisiin en vielä kerran uskalla koskea. Kaikki on kuitenkin pysynyt sisällä tänään ja eilen illalla. Voin siis suhteellisen turvallisesti syödä hedelmiä, pakuriteetä, hunajaa, kananmunaa, pähkinöitä ja niiden johdannaisia, salaattia ja kurkkua. Toivon, että myös tämä tofu pysyy sisällä. Uskalsin myös syödä tänään jotain opiskelijoille tarjottua kasvismössöä, joka oli gluteenitonta ja maidotonta. Sekin on pysynyt sisällä.

Laitoin myös poskeeni komean sateenkaari-lammas kertakäyttötatuoinnin, joita sain joskus ilmaiseksi Setan juttujen yhteydessä. Käydessäni kaupassa tämän komistuksen kanssa, sain parilta vanhemmalta rouvasihmiseltä sen verran happamia katseita, että meinasi alkaa naurattaa.

Lopun iltaa aion nauttia opiskelijateatterista ja tänään julkaistusta Pokémon-pelistä.

Kommentit