Mitä puuhailet?

...kysyy Facebook minulta tänään.

Olin viikonlopun Traconissa ja kävin vanhempieni luona. Aikaa jälkimmäiseen jäi aivan liian vähän. Äitinikin harmitteli, että aikaa "jutteluun" oli jäänyt liian vähän. Luulen, että hän haluaa puhua sukupuoli-identiteettijutuista. Hän onkin sitten ainoa perheenjäsenistäni. Veljeni mielestä olen vissiin digimon ja isäni ei ole sanonut asiaan yhtään mitään, vaikka on todennäköisesti tietoinen siitä.

Traconissa oli kivaa. Tuin muutamia piirtäjiä roposillani, keräilin käyntikortteja, tapailin tuttuja, istuin Korppikelan ständillä ja viihdytin itseäni conin ohjelmistolla. Ja söin liikaa jäätelöä.

Kaverini kanssa tehty yhteistilaus Varustelekaan oli saapunut ja sieltä tuli varsin rekkismäiset reisitaskuhousut. Kokeilin niitä ja totesin niiden olevan ainakin kokoa turhan naftit. Kyseessä on siis koko XL - 42. Suurempaa kokoa ei näyttänyt olevan saatavilla. Päätin, että ihmisellä pitää olla tavoitteita.

Varustelekasta tuli myös polvisuojat ja pääsin kokeilemaan vihdoin kierrätyskeskuksesta hankkimiani rullaluistimia. (Pyöräni on rikki ja havaitsin käytettyjen rullaluistinten olevan todennäköisesti halvempia, kuin pyörän korjauttaminen. Vaikka kyllä mä sen vielä korjaan! Kun vaan saan aikaiseksi...) Yllätyksekseni pysyin pystyssä, enkä edes luistellut mitään pahki. Hengästyttävää homma näyttää kylläkin olevan. Sen lisäksi se alkaa tuntua pidemmän päälle nilkoissa, reisissä ja takapuolessa. Yllättäen sitä myös huomasi olevansa paljon tietoisempi kevyen liikenteen väylän epätasaisuuksista.

Oli mulla opiskeluakin oikein tänään. Virkamiesruotsinkurssin lähtötasokoe nimittäin. Yritä siinä nyt sitten kirjoittaa jotain, josta et muista edes kaikkein keskeisintä sanastoa ruotsiksi. Ja mokoma ovela pirulainen oli vielä kirjoittanut koko kokeen suomeksi, että ei siitäkään saanut mitään apua. Noh, saa nähdä paljonko lisäopareita mun pitää suorittaa, että saan tämän hoidettua. Jos kokeen nimittäin failaa, pitää tehdä jotain lisäjuttuja, joista (onneksi) saa opintopisteitä (1-3 op). Mitä huonommin menee, sitä enemmän juttuja on tehtävä.

Sitten kävin tutustumassa erinäisiin itsepuolustus- ja taistelulajeihin. Oulun kamppailuklubi oli järjestänyt jonkinlaisen näytöksen, jossa se esitteli erilaisia lajejaan. Olin jo aikaisemmin päättänyt hakeutua defendon kurssille ja esittely vielä vahvisti asiaa. Se vaikuttaa keskittyvän kaikkein parhaiten siihen mitä, minä haluan: itsepuolustukseen. Lisäksi mukavana bonuksena tietysti myös kunto nousee, mutta mun ei tartte opetella mitään älyttömän hienoa ja näyttävää, mutta tositilanteessa jokseenkin hyödytöntä. Sitäkin voisi tieten opetella sitten myöhemmin - kun on kunto paremmin kohdillaan.

Ilmottauduin kurssille. Pari ensimmäistä kertaa saa kokeilla lajia maksutta ja sen jälkeen peruskurssi maksaa sporttipassilla 65 eetua (ilman tätä mystistä opiskelijan halvennusvälinettä hinta olisi 110 euroa). Jos sisua riittää, niin mulla olisi sitten jatkossa defendoa maanantaisin ja keskiviikkoisin ja olisin badass-rullaluistelija. Kaksi asiaa, joita olen jo hyvin pitkään halunnut tehdä: harrastaa itsepuolustusta ja rullaluistella. Jos sitten joskus vielä alkaisin kiipeillä, niin johan alkaisi elämäni kuulostaa jännältä.


Ai niin btw. Hain Gamestopista itselleni shinyn palkian. Niitä saa whiteen ja blackiin vielä 27.9 asti. Sitten alkaa saada shinyjä giratinoja. Aiemmista tiedoista poiketen, niitä saa, vaikkei olisikaan tilannut x/y:tä, koska Nintendo vähän ärisi suomalaiselle Gamestopille.

Kommentit