Pupunvaatteet

” 
Tapahtumat viime aikoina osoittavat, että etnosentrisen ajattelun ja nykymaailmassa merkityksettömäksi käyneen kansallisvaltioidentiteetin uudelleenarviointi rauhoittaa järjestelmän ulkopuolelle jääneitä epäonnistuneita prosesseja. Arkielämä on opettanut meille, että resistanssi-identiteettien tukeminen aidosti monikulttuurisessa ympäristössä aiheuttaa huolestumista suunniteltaessa organisaatiossa toimivien vastuunalaista asennetta. Eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta monimuotoisuuden hahmottaminen monietnisenä voimavarana asettaa tahomme tukalaan tilanteeseen ajateltaessa huonoja taloudellisia ja hallinnollisia oloja. 
Vaikka osaltamme onkin saatettu syyllistyä laiminlyönteihin, voidaan taholtamme kuitenkin todeta, että interkulttuurisen kompetenssin merkitys kulttuurisen diversiteetin ylläpitämisessä avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti peräänkuulutettua lakonisuutta. Kaikesta huolimatta etnosentrisen ajattelun ja nykymaailmassa merkityksettömäksi käyneen kansallisvaltioidentiteetin uudelleenarviointi avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja. – 

Kuulostaa perin hienolta? Minusta lähinnä paperinmakuiselta sonnanjauhamiselta. Eihän tuollaista jaksa edes lukea. Eikä mikään ihme, sillä tuo on täysin täältä kopioitua. Aiheeksi muuten annoin monikulttuurisuuden.

Olen kuullut huhuja, että tämän avulla tuotetuista esseistä olisi saattanut saada erinomaisiakin arvosanoja. Minusta se on lähinnä osoitus eräästä seikasta, joka lienee ollut tiedossa jo kauan. Opettajat eivät kehtaa myöntää, jolleivät ymmärrä. Suurimmassakin pupussa nähdään jotain väärinymmärretyn taiteilijan syvintä sanomaa tai nerokasta kannanottoa yhteiskunnallisiin asioihin. Jollei sitä tajua, niin on ymmärtämätön tai muuten vaan tyhmä.

Toinen vaihtoehto on, että opettajaa alkaa kyllästyttää tuon sonnan lukeminen. Se vaikuttaa muodollisesti ihan pätevältä, eikä yhtään kokonaista lausetta voi löytää googlen haulla. Näin ollen ne antavat täydet pisteet.

Kamoon. Puppu on puppua. Oli sillä millaiset vaatteet hyvänsä.

Pienenä vinkkinä jokaiselle, joka tuota joskus harkitsee käyttävänsä: Äidinkielen esseinä nuo eivät toimisi.

Kommentit