Todistuksen kummajaiset

Tänään aloin miettiä, mitä todistukseni näyttää osaamisestani. Osalta se tuntuu täsmäävän, osalta ei.

Psykologian yksi kutonen harmittaa vieläkin. Se tuli, kun kirjoitin kokeessa kaksi esseetä (kolmesta) ohi aiheen. Siitä yhdestä esseestä sain täydet. Ja olisin muistakin – jos ne olisivat olleet siitä aiheesta.

Musiikista sain ysin, vaikka en koe itseäni millään tavoin musikaaliseksi. Sain jollain ilveellä kokeesta 8- (tuurilla varmaan). En harrasta musiikkia. Oikeastaan pidän musiikkia yhtenä heikoimmista aineistani.

Silti, minulla on matikastakin tullut nelosia ja todistuksessa on vielä yksi vitonen. Pidän matematiikkaa yhdestä vahvuuksistani. Sen keskiarvo on vielä 7, koska tämän jakson nelosta ei ole vielä annettu. Ja musiikin keskiarvo määräytyy sen yhden ainoan kurssini perusteella, ja se on 9.

Yksi minua myöskin hämmentänyt seikka on liikunnan ysi. Kaksi pakollista kurssia: 7 ja 7. Yksi valinnainen kurssi: 9. No opettaja on eri ja valinnaisessa on muutenkin vapaampaa, kun tulokset eivät määräydy minkään venytys- tai riipuntatestituloksien perusteella. Minusta on sinänsä outoa, että pakollisesta liikunnasta annetaan numero suorituksen perusteella (no ei täysin, minulla olisi muuten liikunta vitonen) ja valinnaisesta osallistumisen perusteella. Tapetaan siis into kaikista ei-liikunnallisista ja leikitään kerman kanssa?

Sain muuten psykologian kokeen takaisin. 8+, eikä opettaja ollut huomannut, että esimerkkihenkilöni Phineas Gage oli kirjoitettu Phileas Gage. Sain sanamäärittelytehtävistä pisteitä niistäkin kohdista, missä menin ihan arvailemalla. Hyvää tuuria.

Kommentit