Välivuosi edessä

Noniin. En päässyt vielä tänäkeväänä opiskelemaan arkkitehtuuria. Nyt on siis aika ottaa käyttöön suunnitelma B: Keksi suunnitelma C.

Suunnitelma alkaa pikkuhiljaa hahmottua (ja todennäköisesti sen jälkeen vääntyillä taas yhä uusiin muotoihin) selaillessani, mitä on tarjoolla. Ulkomaille en halua vuodeksi, sekä huonon englannin, että henkilökohtaisten syiden takia. Eli suljen vaihto-oppilaaksi lähtemisen pois.

Mitä siis teen? Tulin ensin siihen lopputulokseen, että osa-aikainen opiskelu ja osa-aikainen työ yhdessä sopisivat tähän tilanteeseen parhaiten. Muttamutta... mistäs sellaisia sitten saisi? Toinen ammattitoiveeni on ollut kirjailija. Olen nyt selannut kaiken maailman kirjoittaja/kirjallisuuskoulutuksia läpi. Yksikään ei ole osa-aikainen. Vuoden linjat ovat väärissä paikoissa ja oikeissa paikoissa on vain kahden vuoden linjoja.

No sitten se arkkitehtuuri. Voisin hakea lukeamaan jotain vähän-sinnepäin-alaa, esimerkiksi sisustussuunnittelijaksi. Ei tältä erää onnistu, sillä hakuajat ovat jo menneet. Avoin? Osasta jopa avoimen hakuajat ovat jo menneet, osasta eivät ole vielä alkaneetkaan, osasta ne vaatisivat jo jotain alan koulutusta pohjalle. Niin ja ne ovat tietenkin kaikki kokoaikaisia.

Pelkkä etäopiskelu ei tällähetkellä ehkä ole paras mahdolinen vaihtoehto minulle. Piirrustus- ja suunnittelukokeeseen valmentava etäopetuskurssini oli aika fiasko. Ehdin tehdä vain yhden tai kaksi tehtävää aina per tehtävä sarja kunnolla. Viisi olisi pitänyt. Sain siis koko kalliista valmennuskurssista irti vain puolet siitä, mitä olisin voinut. Miksi? Piti samalla tehdä ennakkotehtäviä (jotka myös jäivät aika tavalla viimetinkaan), lukea kirjoituksiin, ei tajunnut aikatauluttaa ja kaikkea tällaista kivaa. Sen lisäksi taisin olla laiska.

Viimeisin suunnitelma: Menen koko-, tai osa-aikaiseksi töihin (jos pääsen) ja otan jonkun kansalaisopiston kirjoituskurssin, jos löydän.

Kommentit