Vaarallisten aineiden lista

Nieleminen tuntuu kuin kurkussa olisi santapaperia. Poskia kuumottaa. Ei niitä vielä päivällä kuumottanut. Päivällä ei myöskään kurkkua aristanut, se oli vain kipeä. Koululääkäri antoi jonkun ihme napin, jolla ei ollut mitään vaikutusta kurkkukipuun. Kai se joku vitamiinitabletti oli, mitä ne antaa yleensä koululaisille, jotka tulevat jotain keksittyä sairautta valittamaan. 

Paha vain, että sairauteni ei ollut keksitty, vaan tuskaisen todellinen. Koulussa oleminen oli yhtä tuskaa. Sekään ei silti vetänyt vertoja syömiselle. Ruoka tuntui yksinkertaisesti inhottavalta. Ainoastaan tee tuntuu hyvältä, mutta sekin vain hetken. Ihme että sain koko aterian alas kurkusta. Syöminen muuttui aina vain vaikeammaksi päivän mittaan. Nyt se tuntuu lähes mahdottomalta ajatukselta. 

Tee. Se on ainoa, joka menee alas. Taidan käydä keittämässä kupillisen.

Olen kuullut niitä nuorten pääsyitä kuunnella musiikkia. Jotkut heijastelevat sillä omia tuntemuksiaan. Jotkut käyttävät musiikkia vihansa kohdentamiseen. Jotkut käyttävät sitä energian saamiseen tai rauhoittumiseen. Itse käytän useimmiten heijastelemiseen tai vihan kohdentamiseen. Rauhoittumiseen lähinnä silloin, kun olen jo muuten rauhallinen tai neutraali ja energian saamiseen, silloin kun olen jo muutenkin aika pirteällä tuulella ja teen esimerkiksi jotain fyysistä. Jälkimmäisiä en voisi kuvitellakaan käyttäväni tilanteessa, jossa tunnen täysin päinvastoin. Se olisi yhtä pahaa tuskaa kuin minulle on nyt syöminen. Päinvastainen musiikki pikemminkin lisäisi negatiivista tilaani, kuin poistaisi sitä. Jos ei muuta, niin ainakin ärsyttäisi. 

Juon siis teetä ja soitan apulantaa tarpeettoman kovalla. Äite tulee kotiin ja kysyy onko tänään paha päivä. 
- Kyllä vain.
- Kuinkas nyt niin?
- No, on kurkku hiekkapaperia.
- Jaajaa…
Ketään, jonka kans vois jostain jutella ei joko ole meses tai sitten ei ole aikaa. Jossain vaiheessa äite taas kaivaa ”kodin lääkärikirjan” esiin ja toteaa, että kitarisani pitäisi leikata.
Murh… grrr…
Mielummin kurkkukipu muutaman kerran vuodessa kuin keuhkoputkentulehdus. Enpä taida mennä huomenna kouluun. Ei siel kyl mitään tekemisen saatika kuuntelemisen arvosta varmaan huomenna ole. Kuviksessa olen muita edellä. Matematiikassa me tehdään taas soveltavia. Osaan soveltaa jo vähän liikaakin mielestäni( ja vähän vääriä asioita). Muita aineita en edes muista. No ihan sama.

Kas veljellä on turkinpippuria… aa…rh. Kurkku… ei kerpele… Tämä tuntuu ihan hapolta! Teetä...

Turkinpippuri pitäisi pistää ihmiselle myrkyllisten aineiden listalle.

Kommentit