Arvosanapohdintaa

Päivän väite: Yo-kirjoituksista ei voi saada hyviä numeroita.
Matikan preli on huomenna. Se tuskin menee yhtä hyvin kuin äidinkieli, jonka prelin sain tänään takaisin (L). Realistista olisi ehkä odottaa C:tä matikasta, mutta minä haluan M:n. (Tiedoksi ei-lukiolaisille, arvoasteikko menee parhaasta huonompaan: L, E, M, C, B, A, I.)

Korkeat odotukset kaipaisivat tietenkin treenaamista. No minä aloitin tekemään vuoden 2009 preliminäärikoetta. Sitten lähdin etsimään maolia, joka lopulta löytyi viereiseltä pöydältä. Samalla tuli mieleeni, että minkä kielistä tekstiä Google mahtaisi ensimmäisenä syöttää hakusanalla Laudatur. Wikipedia: Academic grading in Finland. Eli enkkuahan se. Seuraavakin hakutulos oli englanninkielinen ja kolmas taisi olla suomenkielinen wikipedia.

Ankaraa reenaamista tämä…

Tuli mieleen keskustelunpätkä kaverini kanssa. Hän valitti, että hänelle tulee Eximia –lehti, vaikkei hän ole taatusti sellaista tilannut. Sanoin, että olisi onnellinen. Eximia (=E, vastaa ysiä) on sentään aika kannustava. Minulle tulee Improbatur (=I, vastaa nelosta, hylättyä), vaikken ole varmasti sellaista tilannut.

(Jaa miksi ei voi saada hyviä NUMEROITA. Mieti uudelleen…)

Kommentit